Home Nou, Diverse Cum să reîncălzești clătitele?
DiverseNou

Cum să reîncălzești clătitele?

Nu demult ați făcut clătite si nu ați reușit să le consumați pe toate (da se întâmplă!)? Pe cele rămase le puteți păstra la frigider chiar și 2-3 zile, apoi le puteți umple cu ciuperci, șuncă, ouă etc. Dar pentru asta, va trebui să le reîncălziți într-un mod în care să nu se întărească precum un carton. În acest caz, vă invităm să urmați sfaturile noastre pentru a reîncălzi clătitele!

Modalitățile de reîncălzirea a clătitelor gătite anterior sunt mai multe, însă depind de modul în care doriți să le consumați, dar și de modul în care obișnuiți să le păstrați.

Încălzirea clătitelor în bain-marie

Pentru a reîncălzi clătitele, păstrându-le în același timp moi, cel mai simplu și mai eficient mod este să folosiți tehnica de gătit bain-marie (baie de abur). Aduceți la fiert o cratiță mare umplută cu apă. Așezați o farfurie deasupra (rezistentă la căldură) în care ați stivuit clătitele spre a le reîncălzi. În cele din urmă acoperiți clătitele cu o a doua farfurie întoarsă. Treptat, căldura va încălzi clătitele, iar vaporii de apă vor păstra clătitele moi și pufoase.

Încălzirea clătitelor în cuptor

Este o altă modalitate bună de a încălzi clătitele rapid și eficient! Așezați clătitele în cuptor pe un vas termorezistent, apoi acoperiți-le cu o foaie de folie din aluminiu. Înainte de a le servi, începeți să le gătiți timp de 30 de minute la temperatura de 120°C. De asemenea, așezați un pahar cu apă pe foaia de copt: vaporii de apă vor împiedica astfel clătitele să se usuce. De îndată ce timpul s-a scurs, opriți cuptorul, și consumați-le calde.

Reîncălziți clătitele în cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este o opțiune foarte bună pentru reîncălzirea rapidă a clătitelor. Și pentru asta, încălziți clătitele pe rând, timp de 10 până la 30 de secunde, în funcție de puterea aparatului dvs. de bucătărie. În plus, pentru a preveni dezintegrarea acestora de către cuptorul cu microunde, înainte de a încălzi, ungeți fiecare clătită cu unt, apoi împăturiți-o în patru.

Încălzirea clătitelor în tigaie

De asemenea, puteți reîncălzi clătitele deja preparate la tigaie cu unt. În acest caz, topiți o bucată de unt la foc mic, apoi așezați ușor clătita. Lăsați-o să se încălzească timp de 30 de secunde, maxim un minut, apoi întoarceți-o și continuați gătitul timp de 30 de secunde. Asta este tot… Ce ar putea fi mai simplu?

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!