Home Nou, Relații Cum să-ți convingi părinții să te lase să dormi la un prieten?
NouRelații

Cum să-ți convingi părinții să te lase să dormi la un prieten?

Urmareste-ne pe Google News

În perioada adolescenței, aproape fiecare dintre noi ajungem în situația când am dori să mergem acasă la un prieten să dormim știind că părinții săi nu sunt acasă, iar părinții noștri nu sunt de acord să ne lase. În astfel de cazuri, ni se poate întâmpla să nu știm cum să abordăm problema cu părinții noștri, în special dacă sunt stricți în privința de a ne lăsa să plecăm de acasă. Însă, există câteva motive și modalități bune de a-i putea convinge să ne lase să dormim la un prieten/ă.

Idei pentru a dormi la un prieten

A dormi cu prietenii poate fi foarte distractiv și este o modalitate excelentă de a închega mai bine prietenia cu aceștia. Însă, atunci când decidem să petrecem o noapte într-o altă casă, este foarte probabil ca anumiți părinți să fie reticenți la această idee. Cu toate acestea, există întotdeauna moduri de a dialoga, de a le infirma argumentele sau chiar de a-i face să revină asupra unei decizii. În aceste momente, este important să le înțelegem psihologia, concentrându-ne foarte mult asupra stabilirii situației.

Cum să ne convingem părinții să ne lase să dormim la un prieten/ă?

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să îi întrebăm calm, politicos și respectuos. De exemplu, îi putea spune mamei noastre dimineața următorul lucru: „Aș vrea să vorbesc cu tine în seara asta, când ai un pic de timp liber. Cred că ar fi foarte frumos dacă aș dormi la prietena mea în data….”. Mai presus de toate, trebuie să o spunem într-un mod care nu ar suna negativ. Dacă o facem cu o atitudine pesimistă, este posibil ca unul dintre părinții noștri să spună că nu. De asemenea, pentru a le atenua îngrijorarea, le-am putea împărtăși detaliile importante ale evenimentului, cum ar fi informații despre locul în care vom petrece noaptea, dacă vor fi sau nu adulți (de exemplu, părinții iubitului dvs.) și asigurarea certitudinii că le vom răspunde la telefon, pentru a vedea dacă totul merge bine și pentru a putea dormi liniștiți. Ascunderea sau reticența acestor aspecte, vor face mult mai dificilă obținerea permisiunii.

O altă modalitate de a-i convinge pe părinții noștri să ne lase să dormim într-o altă casă, este să le solicităm permisiunea cu ajutorul unui bun prieten. Într-o lume perfectă, ideal ar fi să cerem mai întâi să ne lase, și apoi să confirme prietenul nostru. El / ea îi poate asigura că părinții săi au fost de acord cu bucurie să dormim împreună în casa lor și că vor avea grijă de noi, pentru că uneori părinții nu ne cred. Dar va trebui să fim atenți! Nu trebuie ca prietenul nostru să îi fi mințit vreodată, pentru că nu vor mai avea niciodată încredere în el. De asemenea, este bine dacă părinții știu deja ceva despre acest prieten sau prietenă.

Un motiv bun pentru care ar trebui să ne lase să petrecem noapte împreună cu prietenii noștri, este să facem în prealabil ceva frumos pentru ei. De exemplu: putem face niște treburi casnice, putem spăla mașina, putem face curățenie în camere etc. Într-adevăr, în primul rând, nu vor avea argumente pentru a nu ne lăsa să mergem la prietenul nostru în acea noapte. Și în al doilea rând, acest lucru arată cât de mare este dorința noastră de ieși în acea noapte.

De asemenea, dacă dorim să ne convingem părinții să ne lase să dormim la un prieten, va trebui să facem un scurt rezumat al argumentelor pe care le avem și eventul, să găsim împreună cu aceștia un compromis. După cum se știe, chiar și cele mai sălbatice vise pot fi realizate dacă dovedim părinților că suntem gata de orice pentru a ne atinge obiectivul. Abilitatea de a negocia ne poate ajuta în orice situație.

O altă opțiune bună este să cerem unei mătuși prietenoase să găzduiască întâlnirea, astfel încât să îi asigure pe părinții noștri că, chiar dacă nu suntem acasă, suntem totuși bine.

În cele din urmă, dacă nimic nu funcționează, poate fi bine să începem să încercăm ne demonstrăm independența și încrederea față de proprii noștri părinți, prin faptul că știm să avem grijă de noi, că nu bem mult, că nu folosim substanțe ilegale sau că nu ne întâlnim cu sute de băieți sau fete.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!