Home Diverse Cum se albește plasticul?
Diverse

Cum se albește plasticul?

Plasticul este unul dintre cele mai utilizate materiale din lume, deoarece este un material destul de ieftin, rezistent și se modelează uşor. Principalul dezavantaj al folosirii plasticului în fabricarea diverselor aparate și obiecte este acela că odată cu trecerea timpului el își schimbă „contrastul“ , prin faptul că albul său se transformă în galben sau într-o culoare gălbuie proeminentă, care îi conferă aspectul de murdărie sau de neîngrijit. Cu toate acestea, problema poate fi eliminată cu succes, prin urmare în acest articol vă explicăm cum se albește plasticul îngălbenit.


Cum se albește plasticul îngălbenit cu şmirghelul?

O metodă bună care poate fi folosită pentru a putea albi elementele din plastic este de a folosi un șmirghel foarte fin. Șmirghelul poate fi foarte util în albirea plasticul îngălbenit prin îndepărtarea stratului îngălbenit de la suprafață.

Cu toate acestea, culoarea galbenă poate fi scoasă cu ajutorul șmirghelul fin din plastic numai în cazul în care stratul galben este prezent la suprafața obiectului, iar atunci când nuanța galbenă este prezentă mai adânc în plastic şmirghelul nu o va putea îndepărta.

Cum se albește plasticul cu apă oxigenată?

Apa oxigenată este unul dintre cele mai eficiente produse pentru albirea plasticului. Cu acest lichid puteți albi aproape toate obiectele din plastic grație proprietăților sale.

În primă fază va trebui să curățați obiectul cu o cârpă umedă și cu detergent de spălat pentru a îndepărta toată murdăria acumulată. Este important să clătiți detergentul înainte de a începe procesul de albire.

Următorul pas constă în umplerea unei găleți de peroxid de hidrogen și introducerea aparatului pe care doriți să îl albiți până când îl veți acoperi complet cu lichid. Apoi, așezați recipientul la soare. În cazul în care nu este posibil, așezați obiectul la lumina și căldura unei lămpi, care are același efect. Este recomandat să lăsați obiectul din plastic în această poziție timp de cel puțin 6 ore, în final veți putea observa că culoarea galbenă a dispărut.

Cum se albesc aparatele din plastic cu soluții de curățat?

De asemenea, pentru a albi obiectele din plastic puteți apela la anumite soluții de albire. Iată care sunt ingredientele de aveți nevoie și cum le puteți folosi:

  • 1 litru de apă rece
  • 1/4 cană de bicarbonat de sodiu
  • O jumătate de ceașcă de înălbitor
  • 1 burete absorbant
  • 1 lingură din plastic

Pentru început, amestecați toate ingredientele cu ajutorul lingurii de plastic. Apoi, înmuiați buretele în soluție, stoarceți puțin buretele de apă și aplicați direct pe carcasa aparatului din plastic. Lăsați timp de 10 minute să acționeze, apoi îndepărtați soluția cu buretele. La final, clătiți bine cu apă și lăsați să se usuce. Voila!


Cu aceste 3 trucuri și sfaturi veți putea recăpăta culoarea originală a obiectelor de uz casnic, practic materialul dvs. plastic va arăta într-o foarte mare măsură la fel ca atunci când cum l-ți cumpărat de la magazin.

Comentarii pe Facebook
4/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!