Home Nou Cum se astupă găurile din pereți?
Nou

Cum se astupă găurile din pereți?

Pereții sunt foarte vulnerabili la deteriorare. Crăpăturile, perforațiile, zgârieturile…, sunt cauzate frecvent de mobilier și de alte obiecte contondente, și nu putem fi întotdeauna atenți încât să evităm aceste accidente. Prin urmare, în acest articol vă spunem cum să astupați sau să reparați găurile din tencuială/perete cu ipsos sau cu chit pentru reparații urmând câțiva pași simpli!

Pașii pentru umplerea golurilor din tencuială/perete

Vom începe să astupăm gaura din peretele de beton, rigips etc. În primul rând, dacă gaura pe care doriți să o reparați este prea îngustă, faceți-o puțin mai mare cu ajutorul unui șpaclu. Este foarte probabil că fisura s-a crăpat așa că dacă o faceți mai mare vă veți asigura că acoperiți și locul unde începe să fie percepută această fisură.

De îndată ce ați mărit gaura, luați o cârpă curată și îndepărtați tot praful sau orice sediment care fi putut rămâne în acea fisură.

Preparați ipsos sau chit în interiorul unei găleți de plastic. Printre marea varietate de chituri sau ipsosuri de pe piață, dacă este posibil, obțineți unul care nu se crapă după ce îl aplicați.

Folosind un șpaclu de oțel de dimensiuni medii, aplicați chitul sau ipsosul ușor. Nu aplicați prea mult, este normal să folosiți mai mult sau mai puțin atunci când astupați găurile. Apoi, neteziți chitul cu aceeași spatulă, încercând să faceți îmbinarea dintre perete și gaură cât mai netedă.

De asemenea, pentru a obține o netezire mai profundă, înmuiați un burete în apă și șlefuiți ușor. Apoi, lăsați chitul pe care tocmai l-ați aplicat să se usuce. Acesta este un truc care funcționează foarte bine!

De obicei, gleturile pe baza de ipsos necesită șlefuire după aplicare, iar în acest caz va trebui fie să folosești un tip de șmirghel corespunzător, dacă suprafața este mai mică, fie un șlefuitor electric, dacă suprafața este mare.

În cele din urmă, ștergeți cu o cârpă curată pentru a îndepărta tot praful care a rămas în urma șlefuirii și vopsiți în aceeași culoare ca cea a peretelui.

Gata, ați acoperit cu succes gaura din perete, fără a irosi materiale sau a face mare murdărie în casă.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!