Broderia este folosită atât în articolele vestimentare, cum ar fi, iiele tradiționale, bluzele, tricourile, gentuțele, gulerele, papioanele etc., cât și în obiectele textile, cum ar fi, prosoapele, batistele, cearceafurile, cuverturile de pat ș.a.m.d. Lucrurile brodate rămân mereu la modă, cu toate acestea sunt articolele de îmbrăcăminte delicate a căror întreținere necesită atenția noastră completă: atunci când le spălăm, uscăm, întindem, călcăm și chiar când le așezăm în dulap. Prin urmare, vă recomandăm să urmați pașii sau sfaturile noastre și totul va fi în regulă!
Pașii pentru a călca hainele brodate
- Primul lucru pe care trebui să-l știți înainte de a călca lucrurile brodate, este că fierul tolerează ața naturală mai bine decât pe cea sintetică, care tinde să își piardă forma, sau se lipește direct de talpa fierului. De aceea, va trebui să fiți mai precauți cu cea din urmă. Chiar și așa, pentru a nu își pierde volumul, este indicat să nu verificați hainele brodate cu fir aplicând talpa fierului de călcat direct pe acestea.
- Rețineți că lucrurile brodate arată mai bine dacă sunt călcate atunci când sunt încă puțin ude. Acest truc economisește timp la călcat și protejează într-un fel broderia de agresiunea pe care o lasă fierul.
- Ori de câte ori atingeți broderia cu fierul, întoarceți hainele pentru a nu le deteriora, mai ales dacă conțin bucăți de bijuterii sau materiale sintetice.
- Apoi, așezați un prosop sau o cârpă între talpa fierului și țesătură pentru a nu deteriora broderia în momentul călcării (în special cel mai delicate). În acest fel, nu se va deteriora sau deforma.
- Setați cu atenție temperatura fierului de călcat pentru a evita arderea hainelor brodate. Când aveți îndoieli, este mai bine să începeți cu cea mai scăzută temperatură a fierului și să o creșteți treptat dacă observați că este necesar.
- În cele din urmă, treceți vârful fierului fierbinte peste zona pe care urmează să o călcați, în cele mai mici detalii, astfel încât să nu rămână riduri între desene. Dacă țesătura permite, aplicați abur la anumite intervale pentru o călcare cât mai eficientă.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.