Pâinea și chiflele sunt moi și gustoase în primele zile după coacere – toată lumea știe acest lucru. Acestea sunt alimentele care conțin multă umiditate, care se pierde atunci când intră în contact direct cu aerul în timpul expunerii prelungite. Prin urmare, textura sa se schimbă, se întărește și se usucă. În loc să le aruncați, le puteți frăgezi. În cele ce urmează, vă vom arăta pașii pe care trebuie să-i parcurgeți în acest sens.
Cuprins
Cum se înmoaie pâinea întărită de câteva zile?
În România, pâinea/chifla este un aliment nelipsit din meniul zilnic al fiecărui cetățean. Deși, multora le place ca coaja sa să fie un pic crocantă, în orice casă se întâmplă să rămână resturi de pâine care în final se vor întări sau usca. Pentru a evita să le aruncați la gunoi, le puteți înmuia. În acest fel, veți transforma pâine veche în pâine proaspătă:
- Înmuiați un prosop de ceai în apă și stoarceți-l bine.
- Înfășurați pâinea sau chifla în cârpa umedă și lăsați-o să absoarbă umezeala timp de 2-3 minute.
- Apoi, puteți folosi oricare dintre cele două metode de mai jos pentru a înmuia pâinea sau chiflele uscate.
Cum se coace pâinea / chiflele vechi la cuptor pentru a fi din nou proaspete?
Transformarea chiflelor și a pâinii veche în pâine proaspătă: este posibil! Puteți să le coaceți pur și simplu în cuptor, astfel încât coaja să capete o textură crocantă, miezul să fie moale și pufos, aroma să redevină dulceagă și mirosul îmbietor. Tot ce trebuie să faceți este să:
- Umeziți pâinea/chiflele cu puțină apă folosind o sticlă cu pulverizator de tip spray. Dacă nu aveți un pulverizator, treceți pâinea sub jet de apă timp de 1-2 secunde.
- Puneți pâinea umedă pe o tavă de copt.
- Coaceți-o la 150 °C timp de 5-8 minute până când devin din nou crocantă.
- Lăsați pâinea/chiflele coapte să se răcească un timp pe grătar înainte de servire.
Cum se coace pâinea / chiflele vechi în prăjitor pentru a fi din nou proaspete?
Una dintre cele mai ușoare și mai eficiente tehnici de înmuiere a pâinii tari este să folosiți prăjitorul de pâine. Iată cum se coace pâinea / chiflele uscate și întărite în prăjitorul de pâine:
- Așezați 1 sau 2 felii de pâine sau de chifle pe grătarul prăjitorului.
- Selectați cea mai înaltă temperatură și coaceți-le timp de 2-3 minute.
- Apoi, întoarceți-le și coaceți-le încă 1-2 minute. Acestea vor deveni crocante pe cealaltă parte.
- După ce ați terminat de copt pâinea sau chiflele, serviți-o imediat.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.