Home Nou Cum se congelează cireșele și cum se folosesc?
Nou

Cum se congelează cireșele și cum se folosesc?

Urmareste-ne pe Google News

Cireșele pe lângă faptul că sunt gustoase, ele conține și o sumedenie de vitamine. Dar sezonul de vară trece repede și odată cu el, trece și recolta de cireșe. Din fericire însă, congelarea rapidă va ajuta la păstrarea aromelor și proprietăților lor utile, dar este important să știți să congelați corect cireșele pentru a vă bucura de gustul acestor minunate fructe chiar și în sezonul rece. Iată cum puteți să congelați cireșele și cum să le folosiți.

Congelarea cireșelor – pas cu pas:

1. Alegeți cele mai bune cireșe: cele închise la culoare sunt cele mai potrivite pentru congelare – încă au un gust foarte dulce după decongelare. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că nu sunt prea crude, prea coapte, zdrobite, putrede, mucegăite, stricate etc.

2. Spălați cu atenție boabele de cireșe cu apă și bicarbonat sau cu apă și oțet, și puneți-le la uscat pe o cârpă curată sau pe prosoape de hârtie. Cu cât cireșele se usucă mai bine, cu atât vor fi congelate mai bine.

3. După uscare, puteți congela cireșele în două moduri: cu sâmburi și fără sâmbure, în funcție de gust. Diferența constă în faptul că dacă înghețați cireșele fără sâmburi, acestea vor fi mai moi după decongelare, decât dacă le înghețați cu sâmburi.

4. Așezați fructele unul lângă celălalt (fără să se atingă) pe o tavă de copt sau o farfurie mare și pre-congelați-le la congelator timp de aproximativ 2 ore. În acest fel, fructele nu se vor lipi între ele când vor îngheța complet.

5. Odată congelate, le puteți pune într-un recipient special sau într-o pungă pentru congelator, închideți-o ermetic și puneți-le în congelator.

6. Le puteți congela și cu zahăr, presărând peste cireșele spălate 2 linguri de zahăr, amestecându-le și introducându-le la congelator. Același lucru este valabil și pentru metoda de congelare în sirop de zahăr. Cu toate acestea, pentru a prepara siropul de zahăr, trebuie să adăugați 1,5 kg de zahăr / 1L de apă.

7. Luați în considerare că cireșele se vor păstra perfect mai mult sau mai puțin 12 luni și că pentru a le folosi, pur și simplu trebuie să le scoateți din congelator și să le lăsați să se dezghețe, așa cum procedați cu toate celelalte alimente.

Sfaturi de congelare corectă:

  • Înainte de a introduce la congelator,etichetați și datați fiecare pungă sau recipient.
  • Este recomandat să congelați cireșele în porții mici, aproximativ 500 de grame fiecare.
  • Ar trebui să le congelați la temperatura între -17 – +7°C sau mai scăzută.
  • Nu supraaglomerați congelatorul.
  • Pentru o congelare mai rapidă,puneți pungile sau recipientele direct pe rafturile congelatorului. Lăsați un spațiu între fiecare pungă.

Folosirea cireșelor congelate

Cireșele congelate pentru iarnă sunt o alternativă excelentă la fructele proaspete care nu au același gust ca cele din grădină. Ele sunt potrivite pentru a găti orice fel de mâncare, de la torturi, șarlote, plăcinte, jeleuri, brioșe cu ciocolată, rulade, clătite, tiramisu, și până la rețete foarte simple, precum cireșele cu ciocolată.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!