Home Nou Cum se curăță aparatul sandwich maker si grătarul?
Nou

Cum se curăță aparatul sandwich maker si grătarul?

Majoritatea sandwich maker-urilor și grătarelor electrice sunt fabricate din materiale anti-aderent, care împiedică alimentele să se lipească prea tare de aparat. Totuși, acest lucru nu înseamnă că curățarea poate fi mai ușoară, iar atunci când nu sunt curățate, logic vor rămâne murdare, indiferent cât de multă mâncare s-a preparat. De obicei, microbii contaminează electrocasnicul dacă nu este igienizat corect după utilizare, de aceea trebuie să știți cum să curățați un aparat de sandwich maker sau un grill. Cu aceste sfaturi nu veți mai avea nicio îndoială cu privire la modul în care o puteți face!

Cum se curăță aparatul sandwich maker si grătarul?

Sandwich maker, prăjitor de pâine, grill…, sunt acele aparate electrice care presează și încălzește pâinea (face faimosul “sandwich cald”) sau alte alimente. Când este posibil, verificați instrucțiunile producătorului cu privire la modul de curățare a unui grill electric sau a unui sandwich maker. Acest lucru nu va asigura doar că utilizați metoda corectă, dar este posibil să existe o caracteristică care să vă ușureze curățarea.

În continuare, vă vom prezenta câteva modalități simple și produse naturale pe care le puteți folosi pentru a îndepărta murdăria de pe aceste aparte de uz casnic. Verificați-le!

Cum curățați sandwich maker-ul și grătarul cu oțet?

Fiind un echipament alimentar, cea mai mare grijă este evitarea produselor abrazive, cum ar fi partea mai abrazivă a buretelui de spălat vase, bureți de oțel sau detergenți, care pot deteriora învelișul anti-aderent. Prin urmare, curățarea poate fi făcută cu o cârpă subțire și oțet alb, după cum urmează:

 • Pentru a curăța producătorul de sandwich-uri, în mod ideal, ar trebui să faceți acest lucru atunci când ați terminat de utilizat, în timp ce încă este cald;
 • Dacă s-a răcit deja, conectați-l puțin și lăsați-l să se încălzească. Apoi, opriți-l;
 • Turnați câteva linguri de oțet peste suprafața de teflon și lăsați-l să se răspândească;
 • Puneți o cârpă subțire și umedă în sandwich maker și închideți-l;
 • Lăsați-l închis timp de cel puțin 15 minute;
 • După timp, trebuie doar să deschideți sandwich maker-ul și să folosiți cârpa cu care l-ați acoperit pentru a curăța suprafețele;
 • Lăsați-l să se usuce natural.

Cum se curăță sandwich maker-ul și grătarul cu ulei de măsline?

O opțiune naturală, care funcționează ca o pre-spălare, este să folosiți ulei de măsline sau ulei vegetal. Este excelent și foarte util în cazul sandwich maker-ului și grătarului. Pentru a înmuia resturile de mâncare lipite, există câţiva pași pe care trebuie să-i urmați:

 • Picurați doar câteva picături de ulei chiar deasupra acelor bucăți de mâncare;
 • Dacă este deja rece, conectați-l puțin și lăsați-l să se încălzească. Apoi, opriți-l;
 • Acum, puteți curăța aparatul electric după cum doriți.

Cum curățați sandwich maker-ul și grătarul cu scobitori?

Dacă sandwich maker-ul este foarte murdar și există câteva bucăți de mâncare (în principal cașcaval) lipite de acesta și care nu ies deloc, o puteți îndepărta ușor cu scobitori, după cum urmează:

 • Așezați o cârpă moale pe capătul unei scobitori;
 • Apoi, răzuind bucata de brânză până când se desprinde;
 • Nu folosiți cuțite, bureți de oțel sau orice alt tip de material care poate zgâria plăcile anti-aderent.

Cum se curăță sandwich makerul și grătarul cu degresant de bucătărie?

Uneori, murdăria este atât de mare (în special grăsime arsă) încât nimic nu rezolvă problema. Pentru asta puteți folosi degresante. Prin urmare, urmați instrucțiunile de mai jos!

 • Sfatul este să curățați cu o cârpă sau un prosop de hârtie, îndepărtând în mare resturile;
 • După, aplicați câteva picături de degresant și, cu o cârpă, faceți mișcări ușoare și repetitive pentru a îndepărta resturile de grăsime de pe placa aparatului;
 • Nu uitați să ștergeți cu apă după aceea pentru a îndepărta reziduurile din produs. În caz contrar, riscați să contaminați următorul sandwich pe care îl pregătiți!

Cum se curăță sandwich maker-ul și grătarul cu detergent neutru?

Când plăcile metalice ale aparatului sunt detașabile, curățarea este mult mai ușoară și se pot înmuia în apă cu detergent. Proporția poate fi de 3 picături de detergent pentru fiecare 200 ml de apă. Pentru a face acest lucru, există câţiva pași simpli pe care trebuie să-i urmați:

 • Pur și simplu scoateți grilele și așezați-le într-un recipient mare cu apă caldă și detergent neutru;
 • După ce s-a înmuiat, frecați toată murdăria;
 • Apoi, îndepărtați excesul cu partea neabrazivă a buretelui și clătiți normal.

Cum se curăță exteriorul?

De asemenea, curățați exteriorul! În plus, frecați exteriorul cu o cârpă umezită în apă și apoi cu una uscată! Pur și simplu nu turnați apă deasupra sa, pentru că acest lucru se va solda prin arderea părților electrice ale sandwich maker-ului sau a grătarului dvs.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!