Home Frumusete, Nou, Stil de viata Rețete de produse pentru igienă și îngrijire personală făcute în casă
FrumuseteNouStil de viata

Rețete de produse pentru igienă și îngrijire personală făcute în casă

Urmareste-ne pe Google News

Nu este nevoie să cheltuiți sume mari de bani pe produse de igienă și îngrijire personală. Pentru aceasta, ideal ar să vi le faceți singuri în casă, folosind doar acele ingrediente naturale și atent selecționate. Ulei de masaj, deodorant, tonic facial, gel pentru curățarea tenului, săpun lichid și alte produse cosmetice de casă vă permit să economisiți, reducând în același timp riscul pentru sănătate și mediu. Continuați să citiți, pentru a afla cum să le faceți și să le folosiți!

5 Rețete de produse pentru igienă și îngrijire personală făcute în casă

Realizarea propriilor rețete de casă pentru igienă și îngrijire personală este o decizie înțeleaptă, deoarece unul din opt ingrediente din produsele vândute în farmacii conțin cel puțin un ingredient chimic industrial, iar aceste componente, pe termen mediu și lung, pot fi dăunătoare mediului înconjurător și sănătății dvs. Partea bună este că cu doar câteva ingrediente naturale oricine își poate face un produs sigur și eficient. Iată rețetele noastre simple și naturale de făcut în casă, pentru a vă ajuta să vă simțiți bine, să fiți sănătoși și frumoși.

1. Tonic zilnic pentru curățarea feței făcut în casă

Tonicul hidratant de trandafir oferă mari beneficii pielii dumneavoastră și, dacă este trandafir de damasc cu atât mai bine, deoarece vă va ajuta să promovați producția de colagen datorită vitaminelor sale C, E și B, care lasă pielea mult mai fermă și lipsită de impurități, precum și de umflături în conturul ochilor. Este un tonic folosit din cele mai vechi timpuri, a cărui preparare de casă este simplă. Veți avea nevoie doar de 5 linguri de petale de trandafir mărunțite și o ceașcă de apă distilată. Puneți-le la fiert 10 minute și apoi strecurați lichidul obținut. Așteptați să se răcească și pulverizați această apă de trandafiri pe toată fața după ce vă demachiați. Vă recomandăm, să o utilizați zilnic și o lăsați să acționeze timp de 5 minute, înainte de rutina dvs. de îngrijire a tenului.

3. Săpun lichid de casă

Dacă doriți să învățați cum să vă faceți propriul săpun lichid, această rețetă este ideală, pe lângă faptul că este simplă. Veți avea nevoie de săpun de Marsilia (40 g), apă distilată (500 g), ulei de măsline extravirgin (1 lingură) și de ulei esențial de lavandă (5 picături). Pentru început, mărunțiți săpunul cu un cuțit sau o răzătoare. Turnați apa într-o cratiță și adăugați săpunul ras. Amestecați și lăsați-l să se topească la foc mic. După topirea săpunului, continuați să încălziți totul pentru încă 15 minute. Opriți focul și lăsați-l să se răcească. Odată răcit, amestecați totul manual sau cu blenderul. Apoi, adăugați uleiul și picăturile de ulei esențial de lavandă. Amestecați încă câteva clipe. Iar la final, tunați săpunul lichid într-un recipient.

2. Gel natural pentru curățarea tenului de casă

Pentru această rețetă vom folosi gel de aloe vera, ulei esențial de tămâie și ulei de avocado. Uleiul esențial de tămâie promovează repararea celulelor și are proprietăți anti-îmbătrânire, curăță și protejează pielea: uleiul de avocado favorizează și regenerarea celulară, este bogat în acizi grași, hrănește și redă elasticitate și rezistență la factorii de mediu. Pentru a pregăti loțiunea de curățare facială, adăugați 45 ml de gel de aloe vera, 15 ml ulei de avocado și 4 picături de ulei esențial de tămâie într-un borcan de sticlă, închideți-l și agitați-l foarte bine pentru a le amesteca. Dacă este necesar, agitați de fiecare dată când îl folosiți. Aplicați-l pe pielea umedă cu o minge de bumbac, masând în mișcări circulare. Clătiți cu apă călduță.

4. Deodorant de casă

Acest deodorant natural de lavandă este unul dintre cele mai aromate. Pentru a-l produce, aveți nevoie de 9,5 g de alcool alimentar, 3 picături de lămâie și 12 de ulei esențial de lavandă. Amestecați toate ingredientele și lăsați deodorantul făcut în casă să se odihnească aproximativ o săptămână, având grijă să păstrați sticla într-un loc răcoros și întunecat. Agitați bine sticla o dată pe zi. După timpul indicat, efectuați testul mirosului. Vă va plăcea mirosul delicat al acestui parfum.

5. Ulei de masaj de casă

Există multe uleiuri esențiale cu acțiune calmantă și relaxantă. În acest caz, vă propunem o rețetă pentru masaj pe bază de ulei esențial de lemn de santal, ulei esențial de jojoba și ulei esențial de portocale amare. La 10 picături de ulei esențial de lemn de santal, va trebui să adăugați 5 picături de ulei esențial de jojoba și 4 picături de ulei esențial de portocale amare. Pentru a prepara acest ulei de masaj de casă, pur și simplu amestecați toate ingredientele într-un recipient de sticlă cu capac. De îndată ce ați amestecat uleiurile, închideți recipientul, agitați și gata! Acum vă puteți bucura de un masaj lung de relaxare.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!