Home Nou Cum se curăță petele de sos de roșii și grăsime de pe recipientele din plastic?
Nou

Cum se curăță petele de sos de roșii și grăsime de pe recipientele din plastic?

Adesea, recipientele din plastic se pătează de sosuri alimentare (în special de roșii) sau de grăsimi (uleiuri) și se formează o pată groasă care pur și simplu nu poate fi curățată. Plasticul absoarbe sosul de roșii (bulion) și grăsimile, deoarece este un material poros, iar utilizarea produselor abrazive fac ca petele să fie și mai vizibile. De asemenea, detergenții chimici nu sunt întotdeauna eficienți și mai ales lasă reziduuri nocive care vor intra în contact cu alimentele.

În loc să aruncați instrumentele de plastic din bucătărie din cauza petelor, le puteți scoate pentru a le refolosi. În cele ce urmează, vă vom învăța cum o puteți face, simplu și rapid.

Pentru a curăța petele de sos de roșii și grăsime de pe recipientele din plastic, faceți un amestec gros format din  apă oxigenată de 10 volume, alcool și bicarbonat de sodiu și frecați petele cu acesta, sau mai indicat ar fi să îl mențineți pe pete timp de câteva minute.

În mod alternativ, puteți face acest lucru folosind mănuși, aplicând puțină apă oxigenată de 20 de volume peste pete, fără alte adaosuri și dacă vedeți că acestea persistă, lăsați-o să acționeze câteva minute. Apoi, frecați petele cu un burete sau cu o cârpă din bumbac.

Dacă doriți să utilizați un remediu mai ecologic și mai puțin dăunător, puteți înlocui apa oxigenată cu zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu. Frecați bine și clătiți.

Dacă recipientele prezintă pete datorită reziduurilor de sos, spre exemplu de roșii, lăsați să acționeze aproximativ 10 ml de oțet cald și 3 linguri de sare fină, adăugând puțin detergent de vase. Dacă este prevăzut cu un capac, închideți bine și agitați ușor pentru a ajunge în toate colțurile.

În cele din urmă, pentru a elimina o pată de grăsime de pe un recipient din plastic, pur și simplu presărați o lingură de făină în interiorul acestuia, închideți-l și agitați bine pentru a face făina să ajungă în fiecare colț. Lăsați să acționeze 15 minute și apoi spălați ca de obicei. Se știe că făina, precum pudra de talc, „absoarbe” tot excesul de grăsime.

Repetați procesul de îndepărtare a petelor ales după cum este necesar.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!