Odată preparată sau desfăcut recipientul original al smântânii, pentru ca aceasta să dureze mai mult sau să fie păstrată mai bine, trebuie depozitată într-un mod corespunzător. În acest articol, vom vedea cum putem face acest lucru pentru a-i menține prospețimea.
Sfaturi pentru păstrarea smântânii
Smântâna poate fi păstrată în stare bună până la data expirării, în interiorul frigiderului (în partea superioară) și la o temperatură de aproximativ 2 – 6 °C. De asemenea, odată desigilat ambalajul original, poate fi păstrată la frigider timp de aproximativ 10-15 zile. După această perioadă, nu este recomandată să fie consumată.
Pentru ca acesta să dureze mai mult, o putem congela fie în ambalajul său original, fie împărțită în mai multe părți mici. Astfel încât, putem pune puțină smântână într-o tavă pentru gheață și o putem îngheța într-o tavă de cuburi pentru congelarea. De îndată ce a înghețat, se scoate din tavă și se așează toate cuburile într-o pungă pentru congelare, apoi se introduc la congelator până în momentul utilizării. În acest fel, atunci când avem nevoie de puțină smântână, vom scoate câteva cubulețe din pungă și le vom lăsa să se dezghețe, și asta este tot.
Totuși, trebuie să reținem faptul că smântâna poate fi ținută în congelator timp de aproximativ 2 luni de zile.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.