Home Diverse, Nou Cum se curăță și îngrijește mobilierul din piele, astfel încât să fie întotdeauna fără praf, pete sau crăpături?
DiverseNou

Cum se curăță și îngrijește mobilierul din piele, astfel încât să fie întotdeauna fără praf, pete sau crăpături?

Piesele de mobilier precum canapelele, fotoliile, fotoliile puf, scaunele sau tăbliile de pat din piele oferă o imagine sobră încăperii dvs. și totodată un confort optim la ședere. Pielea este un material nobil si natural care, pe lângă decorarea casei dvs., este extrem de rezistentă. Dar pentru ca mobilierul dvs. din piele să arate mereu perfect este important să aveți grijă de ea și să o curățați așa cum trebuie. În continuare, vă prezentăm câteva sfaturi și trucuri pentru a curăța, îngriji și păstra pielea mobilierului dvs. din piele în stare bună și a-l proteja de pete și crăpături.

Curățare zilnică

Curățarea pielii mobilierului este esențială; nu lăsați murdăria să se acumuleze și îndepărtați frecvent praful ștergându-l cu o cârpă curată înmuiată în apă caldă și una uscată din piele de căprioară. De asemenea, pentru o curățare mai profundă, puteți aspira ușor pielea, insistând în zona cusăturilor și adânciturilor. Utilizați aspiratorul la putere redusă împreună cu un accesoriu pentru tapițerie.

Declarați război petelor

Când o piesă de mobilier cum ar fi canapeaua sau fotoliul dvs. din piele s-a pătat accidental, încercați să o eliminați rapid: îndepărtați murdăria cu o hârtie absorbantă sau o cârpă de bumbac, având grija să nu o întindeți mai mult. După curățați pata cu o cârpă înmuiată în apă și săpun neutru, fără a umezi suprafața, apoi clătiți și uscați suprafața foarte bine.

În cazul curățării urmelor de praf și îndepărtării petelor de pe mobilierului din piele întoarsă, nu este recomandați să le umeziți, așa că ar trebui să evitați să vărsați orice lichid pe ele. În cazul unei pete, uscați pata cât mai curând posibil și frecați-o cu o cârpă înmuiată în amoniac diluat în apă. Pentru a elimina petele de grăsime de pe pielea întoarsă, încercați să presărați pudră de talc pe ele, lăsând-o să acționeze peste noapte și apoi periați.

Aplicați un tratament

Pe lângă faptul că trebui să păstrați mobila din piele fără pete și praf, cel puțin o dată pe an este necesar să folosiți un tratament mai profund pentru a preveni crăparea sau uscarea pielii. Cei drept, pentru ca pielea să rămână moale și flexibilă este important să fie bine hidratată. De asemenea, o piele bine hidratata pătează mai puțin deoarece absoarbe mai puține subsțanțe. Există creme și emulsii naturale pentru hidratarea pielii și îmbunătățirea elasticității acesteia. În selecția noastră de mai jos, le puteți analiza pe cele mai bune dintre acestea!

1. Ulei de ricin pentru mobilierul din piele 

Pentru a proteja pielea canapelei, fotoliului, fotoliului puf, scaunului sau tăbliei de pat, o puteți unge cu un strat subțire de ulei de ricin. Aplicați-l prin umezirea unei cârpe și lăsați-l să acționeze până când observați că a fost absorbit de către piele. După 24 de ore, ștergeți toată pielea cu o cârpă curată pentru a lustrui și a îndepărta toate urmele de ulei. Această tehnică va împiedica crăparea sau uscarea pielii.

2. Ulei de in și oțet alb pentru piesele de mobilier din piele

O altă opțiune este prepararea unui amestec format 2 părți de ulei de in cu o parte de oțet alb, unde veți obține un bun produs hidratant de casă pentru acest tip de mobilier. Aplicați amestecul rece pentru a impregna și hidrata pielea mobilierului dvs.

3. Apă fierbinte, ulei și săpun pentru mobilierul din piele

În cazul în care ați omis să aplicați mobilierului dvs. un tratament, odată cu folosirea și cu trecerea timpului, în mod pielea acestuia s-a întărit. Când se întâmplă acest lucru, cel mai bine este să aplicați apă fierbinte, ulei și săpun și repetați după 7 zile pentru a-i recăpăta elasticitatea.

4. Vaselina sau lanolină pentru piesele de mobilier din piele

Pentru culori deschise, aplicarea unuia dintre aceste 2 produse specifice de 2 sau 3 ori pe an, va fi suficient pentru a vă menține mobilierul din piele în stare perfectă.

5. Soluție hidratare tapițerie din piele

Pe piață, puteți găsi cu ușurință creme și emulsii cu amestecuri speciale pentru hidratarea pielii mobilierului și îmbunătățirea elasticității acesteia. Cu toate acestea, atunci când aplicați unul dintre aceste produse specifice, nu uitați să citiți cu atenţie instrucțiunile de pe ambalajul produsului şi să respectaţi cantitățile recomandate.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!