Cei care au copii mici și nu numai știu cât este de greu să menții interiorul mașinii curat. Luând în considerare această realitate, există câteva ingrediente care, împreună, pot deveni o substanță magică pentru a curăța cît mai ușor scaunele mașinii.

Aflați cum se curăță scaunele auto, cele din țesătură, cât și cele din piele. Urmați aceste sfaturi!

Pentru a manține tapițeria mașinii cît mai curată va trebui să aspirați mașina o dată pe săptămână. Începeți să aspirați din partea centrală a scaunului spre exterior, insistați asupra locului în care scaunul se unește cu spătarul, deoarece acesta este locul în care tinde să se acumuleze mai multă murdărie.

După ce ați terminat de aspirat aveți două opțiuni pentru a finaliza curățarea scaunelor auto, care sunt după cum urmează:

Folosiți o spumă uscată specifică care trebuie aplicată pe tapiserie și lăsați-o să acționeze timp de câteva minute, care variază în funcție de instrucțiunile fiecărui producător în parte. Puteți achiziționa acest produs de la orice magazin de accesorii auto.

Folosiți un burete ușor umezit cu apă și apă cu săpun, cu detergent de rufe pentru a curăța scaunele mașini.

Curățați tapițeria mașinii cu toate ușile mașinii deschise, iar după ce ați terminat lăsați-o să se aerisească timp de o jumătate de oră pentru a se ventila interiorul vehiculului și pentru a se usca.

În cazul în care ați vărsat ceva pe scaunul auto care pătează, acționați cât mai curând posibil pentru a preveni absorbția și pentru a curăța murdăriei. Prin urmare, este indicat să aveți la îndemînă șervețele umede pentru a putea curăța cât mai rapid acel loc.

Cu ce se curăță petele de pe scaunele mașinii?

Vărsături: cel mai eficient este săpunul și apa.
Nămol: după ce se usucă, freacați cu o perie fără să o umeziți, iar atunci când nămolul este îndepărtat, curățați zona cu peria umedă.
Grăsime: Trebuie să utilizați produse agresive care au componența lor ingrediente precum benzenul sau acetona.

Alternativă – rețetă de casă pentru a curăța tapițeria auto

Puteți curăța interiorul mașini cu ingrediente ușor de găsit la domiciliu, acestea nu numai că ajută la curățarea murdăriei, ci și lasă un miros plăcut în interiorul mașinii.

Veți avea nevoie de:
– 500 ml de apă;
– ¼ o ceașcă de alcool;
– 1 lingură de bicarbonat de sodiu;
– 1 lingură de balsam de rufe;
– 1 lingură de oțet alb.

Alcoolul ajută la uscarea amestecului o dată ce este aplicat pe tapițeria din țesătură, în timp ce oțetul dezinfectează mediul înconjurător. Bicarbonatul de sodiu are rolul de a curăța, iar balsamul lasă un miros plăcut în interiorul mașini, în special atunci când petele sunt cauzate de mucegai, umiditate sau de alimente.

Cum se prepară și cum se utilizează?

Într-un recipient, adăugați apă, alcool, bicarbonat de sodiu, oțet și, la final, balsamul. Un sfat de care trebuie să țineți cont este că trebuie să amestecați ingredintele într-un recipient mare, deoarece oțetul, atunci când intră în contact cu bicarbonatul devine efervescent. După amestecarea acestor ingredinte, turnați conținutul într-o sticlă cu pulverizator. Aplicați produsul pe tapițeria auto, fie pe scaun, fie pe tavan. Apoi, ștergeți cu o cârpă pentru a îndepărta murdăria.

În plus, cu această rețetă puteți curăța centurile, covoarele și plafonul pentru a menține curate toate zonele acoperite de țesătura din autovehiculul dvs.

Cam asta este tot, mult succes!

Comentari

comentari