Home Auto Cum se curăță tapițeria auto?
Auto

Cum se curăță tapițeria auto?

Cei care au copii mici, și nu numai, știu cât este de greu este să menții interiorul mașinii curat. Luând în considerare această realitate, există câteva ingrediente care împreună pot ajuta la curățarea eficientă a tapițeriei auto. Aflați cum se curăță scaunele auto, cele din țesătură cât și cele din piele. Urmați aceste sfaturi!


Pentru a menține tapițeria mașinii în stare curată, va trebui să o aspirați cam o dată pe săptămână. Începeți să aspirați din partea centrală a scaunului spre exterior, insistați asupra locului în care scaunul se unește cu spătarul, deoarece acesta este locul care tinde să se acumuleze cel mai adesea murdărie.

După ce ați terminat de aspirat aveți la dispoziție două opțiuni pentru a finaliza procesul de curățenie a scaunelor auto, care sunt după cum urmează:

  1. să folosiți o spumă uscată specifică pentru tapițeria auto și lăsați-o să acționeze timp de câteva minute, care variază în funcție de instrucțiunile fiecărui producător în parte. Puteți achiziționa acest produs de la orice magazin de accesorii auto.
  2. să curățați tapițeria cu ajutorul unui burete ușor umezit în apă cu detergent sau în detergent de rufe.

În timp ce curățați tapițeria mașinii lăsați toate ușile deschise pentru a se aerisi. Din moment ce ați terminat de spălat, așteptați să se usuce cam o jumătate de oră.

În ipoteza în care ați vărsat alimente sau lichide care știți că pătează, acționați rapid pentru a curăța murdăria și pentru a preveni îmbâcsirea în țesături. În acest caz, este indicat să aveți la îndemână șervețele umede pentru a putea curăța tapițeria.

Cu ce se curăță petele de pe scaunele mașinii?

Vărsături: cel mai eficient este detergentul și apa. De asemenea, la fel de eficient este detergentul de vase Fairy.
Nămol: După ce se usucă, frecați cu o perie uscată, iar după ce îndepărtați nămolul, curățați tapițeria cu o peria umedă.
Grăsime: Trebuie să utilizați produse agresive care au componența lor ingrediente precum benzenul sau acetona.

Alternativă – rețetă de casă pentru a curăța tapițeria auto

Puteți curăța interiorul mașini cu ingrediente naturale de uz casnic. Ele nu doar că ajută la eliminarea murdăriei din scaune, ci lasă, de asemenea, un miros plăcut în interiorul mașinii.

Veți avea nevoie de:
– 500 ml de apă;
– ¼ o ceașcă de alcool;
– 1 lingură de bicarbonat de sodiu;
– 1 lingură de balsam de rufe;
– 1 lingură de oțet alb.

Alcoolul ajută la uscarea amestecului aplicat pe tapițeria din țesătură, în timp ce oțetul dezinfectează mediul ambiant. Bicarbonatul de sodiu curăță, iar balsamul lasă un miros plăcut în interiorul mașini, în special atunci când există pete de mucegai, umiditate sau de alimente.

Cum se prepară și cum se folosește detergentul preparat în casă?

Într-un vas, adăugați apă, alcool, bicarbonat de sodiu, oțet și, la final, balsamul. Amestecați ingredientele într-un vas cu gură mare, deoarece oțetul atunci când intră în contact cu bicarbonatul devine efervescent. După amestecarea tuturor ingredientelor puneți soluția rezultată într-o sticlă cu pulverizator.

Aplicați acest detergent natural asupra întregii tapițerii auto (pe scaune și pe plafonul), iar la final ștergeți cu o cârpă curată din piele de căprioară pentru a îndepărta toată murdăria.

În plus, cu această rețetă puteți curăța centurile, covoarele și plafonul și puteți menține curate toate obiectele din țesătură ale autovehiculului dvs.

Cam asta este tot, mult succes!

Comentarii pe Facebook
4.6/5 - (7 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!