Home Tehnologie Cum se descărcă gratuit fontul Helvetica?
Tehnologie

Cum se descărcă gratuit fontul Helvetica?

Helvetica este unul dintre cele mai populare seturi de caractere al tipografiei digitale și tehnoredactării tipografiei proporționale dintr-o singură bucată. Este utilizat pe scară largă în industria chimică și farmaceutică și nu numai, fiind de asemenea ales de NASA pentru scrisul „Statele Unite ale Americii” de pe navetele sale spațiale. În acest articol, vom vedea cum se descarcă gratuit fontul Helvetica.

În cazul calculatoarele Apple Mac, fontul Helvetica este deja instalat, de aceea, nu va trebui să descărcăm nimic, ci doar să intrăm în setări și să îl aplicăm.

În schimb, dacă folosim un computer cu Windows 7/8 sau Windows 10, vom observa că fontul Helvetica nu este prezent. Dar ca alternativă, putem folosi fonturile Coolvetica sau Arial, care sunt derivate ale Helvetici, cu unele diferențe totuși care pot fi vizibile doar de către anumiți experți.

Dacă dorim neapărat să obținem fontul Helvetica, este posibil să îl descărcăm de pe site-ul Linotype, o companie care a introdus fontul pe piață în 1961. Îl putem “downloada” contra cost la aproximativ 35 de euro, de la acest link. Pe acest site există întreaga gamă de fonturi create de Mark Miedinger.

Descărcarea gratuită a fontului Helvetica nu este ușoară și este ilegală, dar îl putem găsi pe diverse site-uri gratuite și pe Torrent. Atenție însă, putem descărca gratuit fontul Helvetica de pe aceste site-uri și îl putem folosi numai pentru uz personal.

Câteva dintre site-urile de pe care îl putem descărca gratuit se regăsesc la acest link, acesta sau la acesta.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!