Home Nou Cum se determină proporția sau raportul dintre lungimea trunchiului și picioare?
Nou

Cum se determină proporția sau raportul dintre lungimea trunchiului și picioare?

Frumusețea unei persoane depinde de proporția sau raportul dintre trunchi și picioare, în mod special, preferința generală a tuturor oamenilor este reprezentată de cea a picioarelor mai lungi: aflați cum să o determinați, și care sunt proporțiile ideale.

Ce este proporția sau raportul dintre lungimea trunchiului si picioare?

Prin proporție sau raport se înțelege că aceste diferite părți ale corpului trebuie să fie în armonie între ele: de exemplu, picioarele trebuie să aibă o anumită dimensiune în comparație cu trunchiul. Deseori vedem trunchiuri mai lungi decât picioarele. Putem spune că picioarele lungi nu sunt doar o chestiune de înălțime. Indiferent dacă este vorba despre un bărbat sau femeie, picioarele lungi arată aproape întotdeauna bine. Desigur, cei care au 1,80 înălțime vor avea picioare mai lungi decât cei care au 1,60 înălțime, acest lucru este evident, dar ceea ce contează este proporția dintre trunchi și picioare, având în vedere orice înălțime.

Proporția sau raportul este împărțit în 3 tipuri, și anume:

  • proporțional = picioarele și trunchiul au aceeași lungime, oferă o impresie de armonie, chiar dacă nu este ideală. Astfel de persoane ar trebuie să se îmbrace să dea impresia ca au picioare mai lungi, mai ales dacă nu sunt foarte înalte.
  • picioare scurte / trunchi lung = această proporție face ca oamenii și mai înalți să pară mai scunzi și, prin urmare, trebuie să urmeze câteva trucuri pentru a fura câțiva centimetri din trunchi.
  • picioare lungi / trunchi scurt  = considerată proporția ideală, deoarece picioarele lungi dau impresia de înălțime, chiar și în cazul unei femei scunde.

Există numeroși indicatori propuși de diferiți autori pentru a stabili proporția corpului individual. Dintre acestea, cel mai cunoscut este indicele scheletico-anatomic, dat de formula: (înălțime în șezut / înălțime în picioare) x 100

ProporțieBărbațiFemei
Picioare lungi în raport cu trunchiul≤51%≤52,4%
Picioare și trunchi în proporție exactă51.1-53.1%52,5-54,5%
Picioare scurte în raport cu trunchiul≥53,2%≥ 54,6%

Cum se determină proporția sau raportul dintre lungimea trunchiului si picioare?

Pentru a determina proporția veți avea nevoie de un scaun, un pix, un calculator și de un metru sau eventual o bandă metrică aliniată la sol și perpendiculară pe aceasta. Veți lua 3 măsurători persoanei căreia doriți să i-o aflați: înălțimea corpului, lungimea trunchiului și lungimea picioarelor.

Persoana pe care o măsurați trebuie să adopte o postură dreaptă, dar confortabilă, cu picioarele apropiate și mâinile pe lângă corp. Măsurați-i înălțimea de la sol până la vârful capului, apoi notați înălțimea corpului. De exemplu, poate avea înălțimea de 1.80 cm.

Puneți acea persoană să stea pe un scaun. Măsurați-i trunchiul, de la vârful capului până la șezutul scaunului pe care se află. Această măsurătoare reprezintă lungimea trunchiului. De exemplu, poate avea o lungime de 85 cm.

Scădeți lungimea trunchiului din înălțimea totală a corpului. Această măsurătoare reprezintă lungimea picioarelor. De exemplu, pot avea o lungime de 95 cm.

Acum aflați proporția dintre dintre picioare și trunchi. De exemplu, dacă trunchiul are o lungime de 85 de cm și picioarele 95 cm, atunci raportul dintre trunchi și picioare va fi de 85 cm : 95 cm = 1.80 cm.

În final, pentru a afla procentajul lungimii trunchiului si lungimii picioarelor, împărțiți ambele numere la înălțimea totală a corpului, astfel :

  • 85/180 = 0,47. Deci, procentajul trunchiul va fi 47%.
  • 95/180 = 0,53. Deci, procentajul picioarelor va fi 53%.

Prin urmare, proporția sau raportul dintre lungimea trunchiului de 85 de cm și picioare de 95 cm în cazul unei persoane de 1,80 cm, va reprezenta un procentaj de 47%, respectiv 53%.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!