Home Frumusete Cum se elimină mirosul de păr ars?
Frumusete

Cum se elimină mirosul de păr ars?

Urmareste-ne pe Google News

Când o femeie își dorește o schimbare de look petrece mult timp în căutarea unei soluții de efect. Buclele și onduleurile arată inedit și sunt distractive, însă după ceva timp majoritatea femeilor încearcă o îndreptarea a parului cu placa pentru a obține un alt look. Aparatele de îndreptat părul sunt, de asemenea, de ajutor în adoptarea unei noi coafuri. Cu toate acestea, această schimbare are un dezavantaj: mirosul de păr ars. Acest lucru se datorează în principal plăcii de întins părul și a mătreții uleioase. În cazul în care la sfârșit părul capătă un miros ciudat, ca de arsură, este un semn clar s-a deteriorat și are nevoie rapid de îngrijire. În acest articol vă arătăm cum se elimină mirosul de păr ars. Iată cum!

Cum se elimină mirosul de păr ars?

Pentru a elimina mirosul de arsură a părului, vă recomandăm să utilizați o serie de remedii naturiste sau de produse naturale cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de arbore de ceai sau uleiul de migdale. Acestea ajută la înmuierea, întărirea și la reducea arsurilor patului care este predispus la rupere. Uleiul de nucă de cocos are efecte benefice pentru păr, iar mirosul său puternic acoperă cu ușurință mirosul de păr ars. În acest caz, trebuie doar să aplicați câteva picături de ulei de nucă de cocos și să îl lăsați să acționeze timp de 15 minute. Apoi, clătiți cu multă apă și spălați-vă părul așa cum o faceți de obicei.

Compusul chimic al bicarbonatului de sodiu acționează în absorbția mirosurilor neplăcute și de păr ars. Bicarbonatul este, de asemenea, extrem de util pentru păr. Înainte de a vă spăla părul, realizați un amestec alcătuit din apă, bicarbonat de sodiu și șampon. Apoi, agitați bine și aplicați amestecul respectiv direct pe păr.

O altă modalitatea de scăpa de mirosul de păr ars este să utilizați oțet de cidru de mere, care este un aliat excelent în eliminarea mirosurilor. Cu siguranță se poate spune despre clătirea părului cu oțet de cidru de mere că este o procedură utilă atât pentru păr cât și pentru scalp. Pentru clăti părul cu oțet de cidru de mere amestecați o parte oțet de cidru de mere și trei părți apă, apoi aplicați pe păr și lăsați să acționeze timp de 15 minute. La final, spălați părul așa cum o faceți de obicei.

Cum se previne arderea părului sau mirosul de păr ars?

Adesea, după îndreptare părul acesta capătă un miros neplăcut sau după uscare. În acest caz, vă recomandăm anumite măsuri de siguranță care previn apariția mirosului de păr ars. Prin urmare, trebuie să țineți cont de câteva reguli simple, care sunt după cum urmează:

1. Pentru a preveni arderea părului sau mirosul de păr ars ar trebui să evitați utilizarea zilnică a uscătorul și plăcii de îndreptat sau de fiecare dată când vă spălați părul. În cazul în care doriți să vă îndreptați complet părul, de preferat ar fi să utilizați uscătorul, și nu placa. De asemenea, vă recomandăm să aplicați un protector termic pe părul umed înainte de uscare și îndreptare.

2. Setați temperatura optimă a plăcii, evitând temperaturile mai ridicate de 180 sau 190 de grade Celsius. În plus, nu îndreptați niciodată părul atunci când este încă umed, îndreptați-l întotdeauna atunci când este complet uscat.

3. O altă modalitatea de a preveni arderea părului sau mirosul de păr ars este de a îi oferi părului o hidratare suplimentară, aplicând o mască hrănitoare o dată sau de două ori pe săptămână, și chiar și un tratament natural ar fi util.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!