Home Cultural Cum se scrie o metodologie de cercetare sau de investigație?
Cultural

Cum se scrie o metodologie de cercetare sau de investigație?

Urmareste-ne pe Google News

Metodologia este știința care se ocupă de metodele cercetării științifice; totalitatea procedeelor, a metodelor de cercetare folosite într-o știință. Prin urmare, toate cercetările științifice trebuie să fie însoțite de o metodologie de culegere a datelor pentru a putea ajunge la unele rezultate, cu concluziile ulterioare și recomandările viitoare, iar acest lucru se aplică și tezei. De aceea, în acest articol vă arătăm cum se scrie o metodologie de cercetare sau de investigație, astfel încât managementul și rezultatele să fie cât mai eficiente posibil.

CUM SE REDACTEAZĂ O METODOLOGIE DE CERCETARE SAU DE INVESTIGAȚIE?

Pentru început trebui să scrieți o scurtă introducere în secțiunea metodologică la modul general. În această introducere ar trebui să stabiliți toate obiectivele cercetării experimentale și, de asemenea, ar trebui să prezentați provocările care v-ar putea împiedica să atingeți toate obiectivele stabilite. În această introducere generală, ideal ar fi să scrieți un singur paragraf și ar trebui să cuprindă o rubrică întreagă sau un capitol.

Pentru a realiza, aplica, adapta sau de a crea o metodologia și alege metodele de culegere a informațiilor este necesar să scrieți un rezumat al metodologiei dvs. de cercetare. Din nou, această secțiune ar trebui să fie relativ scurtă, însă ar trebui să fie mai lungă decât introducerea. În scurtul rezumat ar trebui să includeți toate componentele principale ale metodelor pe care le-ați utilizat pentru a efectua cercetările, fără a prezenta toate detaliile minore. Pe măsură ce scrieți, rețineți că scopul acestui rezumat este de a informa cititorii că nu prezentați versiunea extinsă a metodologiei pe care o veți redacta în continuare. De asemenea, în această secțiune ar trebui să includeți un antet propriu.

Când scrieți cadrul metodologic este necesar să începeți cu o nouă rubrică. În prima parte a metodologiei extinse ar trebui să abordați metodele de colectare a datelor. Această secțiune trebuie să fie completă, deși nu excesiv de lungă și ar trebui să descrieți în termeni exacți toate metodele utilizate pentru atingerea tuturor obiectivelor din cercetare pe baza datelor colectate. În această secțiune puteți include mai multe secțiuni, cum ar fi persoane, dovezi, variabile, durata investigației, instrumentele și procedurile pas cu pas.

În cazul proiectelor fezabile sau al proiectelor speciale și în general metodologia ar trebui urmată de un capitol extins de analiză a datelor. Precum în secțiunea de colectare a datelor, aceste paragrafe ar trebui să cuprindă toate metodele și resursele pe care le-ați utilizat pentru a trage concluziile de rigoare rezultate din datele pe care le-ați colectat. În această secțiune puteți include, de asemenea, citate sau referințe cu privire la subiectul investigației.

5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!