Home Diverse Cum se elimină ploșnițele de câmp, pădure, cereale, etc.?
Diverse

Cum se elimină ploșnițele de câmp, pădure, cereale, etc.?

Ploșnițe (ploșnița de câmp, ploșnița de pădure, ploșnița cerealelor, ploșnița de pat etc): cum să scapi de ele? Ploșnițele sunt insecte comune, răspândite în biotopuri terestre și acvatice. Majoritatea heteropterelor sunt fitofage pe plante variate. Au o importanță practică considerabilă, multe specii fiind dăunătoare plantelor cultivate și majoritatea dau un miros caracteristic neplăcut, dacă sunt zdrobite. Cu toate acestea există diferite modalități de a le elimina. În acest articol vă spunem cum se elimină ploșnițele într-un mod natural.

Sunt ploșnițele periculoase?

Ploșnițele sunt absolut inofensive pentru oameni, însă pot provoca daune în grădinile și culturile agricole pe care le invadează. Ele intra adesea în interiorul locuințelor și lasă un miros urât atunci când sunt strivite. Prin urmare, dacă observați că au intrat ploșnițe în locuința dvs., luați o foaie de hârtie și aveți grijă să nu le zdrobiți atunci când le aruncați afară.

Cum prevenim apariția ploșnițelor?


Cătușnica previne apariția ploșnițelor

Cătușnica este o plantă aromatica al cărui miros alungă ploșnițele. Pentru a preveni apariția ploșnițelor în grădina dvs., cea mai bună modalitate este să plantați cătușnică, în împrejurul plantațiilor de cereale, legume și fructe. De asemenea, puteți cumpăra frunze de cătușnică pentru a face o pulbere pe care o puteți presăra în locurile frecventate de ploșnițe.

Folosiți un insectocutor

Plasați un sistem de electrocutare cu raze UV în spațiile întunecate, cum ar fi balconul, astfel încât mirosul specific emanat de ploșnițe în timp ce sunt prinse să fie eliberat în afara locuinței dvs.

Cum se elimină ploșnițele?


Pământ de diatomee împotriva ploșnițelor

Pământul de diatomee, denumit și diatomit, este o rocă sedimentară fărâmicioasă de culoare deschisă care conține aluminiu, oxid de fier și, de asemenea, siliciu. Prezent sub formă de pudră, este utilizat ca pesticid natural împotriva diferitelor insecte, inclusiv împotriva ploșniței de câmp, ploșnița de pădure, ploșnița cerealelor, ploșnița de pat etc.

Diatomitul este utilizat ca insecticid, datorită proprietăților sale abrazive și fizico-sorbție. Pudra fină absoarbe lipidele din stratul exterior ceros al exoscheletelor insectelor, provocându-le deshidratarea.

Pentru a-l plasa, utilizați un aplicator de pământ de diatomee care îl poate introduce în locuri greu accesibile, cum ar fi fisurile, crăpăturile, tocurile ferestrelor sau clănțile ușilor.

Pesticide naturale împotriva ploșnițelor

Există mai multe remedii naturale care pot înlocui pesticidele chimice. Iată care sunt pesticide naturale care alungă sau ucid ploșnițele:

  • Praf de usturoi: amestecați 400 ml de apă cu 4 lingurițe de praf de usturoi. Pulverizați la ferestre sau în orice alt loc unde sunt prezente ploșnițele. În general, mirosul de usturoi alungă ploșnițele.
  • Ulei esențial de mentă: adăugați 10 picături de ulei esențial de mentă în 500 ml de apă și pulverizați pentru a scăpa de ploșnițele urât mirositoare din locuința dvs.
  • Apă caldă (săpun): amestecați 1L de apă caldă cu săpun delicat sau detergent (aproximativ 180ml) și pulverizați în locurile în care se ascund ploșnițele.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!