Home Diverse Cum se face apa de orez?
Diverse

Cum se face apa de orez?

Apa de orez este bogată în vitamine și minerale, dar în mod special are un conținut bogat de amidon și de aceea, este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru diaree. Dacă doriți, de asemenea, să știți care sunt pașii pe care trebuie să-i faceți pentru a pregăti orezul fiert și, mai ales, să beți apa rezultată din fierberea acesteia, continuați să citiți acest articol intitulat, cum se face apa de orez.

Ingrediente:

  • o jumătate de cană de orez brun de calitate
  • 4 căni de apă

Veți avea nevoie de:

  • Cratiță sau cratiță
  • Lingură de lemn
  • Strecurătoare sau sită

Mod de preparare:

Adăugați într-o cratiță 4 căni de apă, apoi puneți-o la foc sub un capac până când dă în fiert. Dacă doriți să beți această apă ca tratament împotriva diareei sau a oricărei alte afecțiuni gastro-intestinale, vă recomandăm să nu adăugați condimente în apă.

Din moment ce apa începe să fiarbă, adăugați o jumătate de cană de orez și mestecați frecvent cu o lingură de lemn, astfel încât să nu se lipească de fundul tigăii.

Ar trebui să gătiți orezul la foc mic timp de aproximativ 20 de minute și să continuați să amestecați din când în când.

Apoi, opriți aragazul și strecurați orezul cu  ajutorul unei strecurătoare sau a unei site cu un bol dedesubt. În acest fel, orezul scurs va rămâne în strecurătoare și apa de orez se va scurge în vas.

Cam aceștia au fost pașii simplii pe care va trebuie să-i faceți pentru a prepara apa de orez. Mult succes!!!

Comentarii pe Facebook
5/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!