Home Sănătate Cum se îndepărtează plasturele de pe o rană?
Sănătate

Cum se îndepărtează plasturele de pe o rană?

Un plasture, invizibil sub haine, plasat pe locul dureros, ne poate scăpa de infecțiile tăieturilor și zgârieturilor de pe piele. Cu toate acestea, știm cu toții că poate fi dureros de eliminat de pe o rană deschisă, care este extrem de sensibilă, în mod special pentru copii, pot plânge. Prin urmare, dacă doriți să scăpați de anumite inconveniente, trebuie știut că există metode prin care puteți slăbi lipiciul, astfel încât să puteți îndepărta plasturele de pe piele.

Veți avea nevoie de:

  • Ulei pentru bebeluși, de măsline sau alcool
  • Bile de vată din bumbac

Cum se elimină plasturele de pe o rană?

Primul lucru pe care trebui să-l faceți atunci când doriți să eliminați plasturele, este să vă asigurați-vă că rana s-a vindecat și că început să se formeze o crustă, astfel încât să fie uscată.

Pentru a evita orice durere, folosiți o cantitate mică de ulei pentru a separa plasturele de pe pielea unde este localizată rana. Umpleți o bilă de vată din bumbac cu ulei pentru copii, de măsline sau alcool și frecați-o în jurul marginilor plasturelui pentru a înmuia rana și părțile adezive ale acestuia. *Aveți grijă să aplicați uleiul sau alcoolul pentru copii doar în afara zonei plăgii.

Apucați marginea plasturelui și trageți-l puțin câte puțin, în direcția creșterii părului, astfel încât să nu simtă dureri nejustificate atunci când se desprinde de păr.

Datorită uleiului, plasturele va aluneca de pe piele, în loc să-l rupă.

În final, puneți mâna peste rană, căldura va calma durerea cauzată de plasturele îndepărtat. De asemenea, după îndepărtare, recomandat ar fi să puneți niște iodina deasupra rănii.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!