Menstruația este diferită pentru fiecare femeie în parte. În mod normal, durează între trei și cinci zile, dar uneori durează chiar și șapte. Cu toate acestea, anumitor femei li se întâmplă exact opusul: se confruntă cu o menstruație care durează doar două zile. Este posibil ca perioada să dureze atât de puțin? Haideți să aflăm!

Cât durează menstruația în mod normal?

După cum afirmă specialiștii medicali, în general, majoritatea menstruației, adică a perioadei în care se sângerează, durează între 3 și 7 zile, deși există situații în care poate dura între 2 și 8 zile, care sunt de asemenea considerate normale.

De asemena, există și diferențe importante între femei în ceea ce privește menstruația, deoarece unele au un ciclu normal care se repetă la intervalul de 28 și 30 de zile, iar altele la 21-35 de zile, deși această perioadă este considerată de asemenea normală dacă se repetă în fiecare lună. Cu toate acestea, când intervalele dintre cicluri variază foarte mult de la un ciclu menstrual la altul sau apar înainte de 21 de zile sau după 35 de zile, această situație este definită ca fiind o menstruație neregulată și necesită un consult medical.

Este normal ca menstruația să dureze 2 zile?

Durata menstruației poate fi variabilă de la o femeie la alta, fiindcă fiecare e diferită, și, în ciuda faptului că majoritatea ciclurilor menstruale variază între 3 și 7 zile, există și cazuri în care acestea țin doar 2 zile sau altele care se lungesc pe o durată de 8 zile. Prin urmare, înainte de a răspunde la întrebarea dacă este normal să existe o menstruație care durează 2 zile, trebuie să clarificăm că nu constituie un semnal de alarmă dacă în toate lunile anterioare și următoare, ciclul a durat tot același număr aproximativ de zile și aceasta este durata medie pe care o are menstruația noastră.

Cu toate acestea, dacă durata menstruației variază considerabil de la o lună la alta și, dacă de exemplu, în mod normal menstruația avut o durată de 4 sau 5 zile și, și ocazional de 2 zile, cel mai indicat ar fi să se apeleze la serviciile unui specialist din domeniul sănătății pentru a stabili potențialele cauze.

La anumite femei, așa cum am explicat mai sus, poate fi normal ca ciclul să dureze doar 2 zile, însă cu toate acestea, în alte cazuri nu este normal, în special atunci când menstruația durează mai puțin de 2 zile într-un mod regulat, poate fi vorba despre o afecțiune numită hipomenoree.

Ce este Hipomenoreea?

Hipomenoreea constă în reducerea perioadei menstruale, care durează între 1 și 2 zile și, în completare cu o sângerare vaginală foarte scăzută, de fapt, în multe cazuri se observă doar o menstruație care arată similar cu câteva picături mici de sânge maro închise sau deschise.

Din punct de vedere etiologic, această tulburare apare în caz de: utilizarea metodelor contraceptive hormonale, absența ovulației, insuficienţă ovariană, leziuni sau intervenții chirurgicale la nivelul tractului urogenital, pierdere acută în greutate, boli endocrine, boli infecțioase, tulburări mentale, stres sau anxietate.

În mod identic, dacă ciclul dvs. menstrual durează două zile sau dacă observați orice modificare sau anomalie în menstruație este important să nu mai amânați, și să mergeți de îndată la un consult medical ginecologic.

 

Comentarii pe Facebook