Apa distilată este o apă aproape complet lipsită de impurități (săruri minerale, gaze și bacterii), care pot fi obținută printr-un proces de distilare. Prin urmare, este o apă deosebit de pură. Nu trebuie confundată cu apa demineralizată, care pentru a fi produsă necesită un proces chimic industrial și care, în orice caz, nu este lipsită de bacterii. Dacă doriți să experimentați modalitățile destul de simple prin care puteți face apă distilată atunci când nu aveți, în acest articol vă vom explica pașii de urmat.
Să începem prin enumerarea câtorva dintre infinitele utilizări ale apei distilate. Ea este utilă pentru udarea plantelor, în special a unor tipuri de plante suculente, pentru utilizarea fierului cu aburi, pentru umidificatorul caloriferului, dar este utilă și pentru îndepărtarea petelor și spălarea părului care, în absența calciului, va părea mai strălucitor.
De asemenea, apa distilată este foarte indicată pentru spălarea mâinilor, a unor haine delicate, deoarece nu conține calcar, iar materialul va fi mai mătăsos. În industrie este obținută prin procesul de distilare cu echipamente speciale, dar dacă doriți să o obțineți acasă, este posibil prin 3 tehnici practice și simple care vă permit să distilați apa.
Cum se obține apă distilată cu ajutorul unui castron?
- Luați o oală mare cu margini destul de înalte și cu capac de sticlă. Umpleți-o cu apă obișnuită de la robinet.
- Puneți un castron de sticlă în oală, astfel încât să plutească pe apă și să nu atingă fundul.
- Porniți aragazul și duceți apa la punctul de fierbere.
- De îndată ce se formează aburul, puneți capacul invers pe tigaie. Acest lucru vă va permite să așezați cuburi de gheață deasupra capacului.
- Continuați până când apa din oală se scurge până când castronul de sticlă este plin.
- Stingeți focul și îndepărtați cu grijă castronul de sticlă plin cu apă. Aceasta va fi exact apa distilată dorită.
Cum se obține apa distilată cu ajutorul unei sticle?
- Luați două sticle de sticlă și uniți-le între ele folosind banda adezivă.
- Umpleți o sticlă cu apă de la robinet, dar lăsați 10 cm de spațiu gol.
- Umpleți oala cu apă pentru a acoperi complet sticla plină cu apă. Asigurați-vă că este fixă și înclinați-o puțin (aproximativ 30°).
- Înfășurați cealaltă sticla, adică cea goală din oală într-o pungă de gheață și răcită corespunzător, astfel încât atunci când apa începe să se încălzească, contactul cu suprafața rece declanșează procesul de condensare a aburului.
- Apa distilată va începe apoi să intre în sticla goală până când se umple.
Colectarea apei de ploaie
De asemenea, apa de ploaie poate fi distilată. Metoda este destul de simplă!
- Colectați apa de ploaie într-un recipient mare ținut în aer liber.
- De îndată ce s-a umplut, așteptați două zile pentru a permite dispersarea mineralelor conținute în apă și a eventualelor reziduuri aduse de vânt.
- Apoi, transferați apa în ulcioare spre a fi utilizată. Și astfel ați obținut apa distilată.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.