Home Cultural Cum se face o analiză a rezultatelor obținute?
Cultural

Cum se face o analiză a rezultatelor obținute?

Analiza rezultatelor constă pur și simplu în a intercala datele și rezultatele care au fost găsite în studiu cu datele sau informațiile bazei teoretice și antecedentele. Pentru a încerca să le prezentați într-un mod ordonat și inteligibil, va trebui să încercați să ajungeți la concluziile provenite din aceste date. Pentru aceasta, trebuie să eliminați datele inutile și să le transformați în date care vor fi utilizate pentru a le putea analiza în comun și în mod sistematic, astfel încât să scoateți în evidență unele concluzii susținute de informațiile menționate și la orientări în luarea unor decizii optime. De aceea, pentru a ști cum să o faceți, în acest articol vă vom arăta cum se face o analiză a rezultatelor obținute și care este abordarea și interpretarea lor, astfel încât să obțineți o evaluare critică a rezultatelor din perspectiva autorului.

Realizarea analizei rezultatelor obținute: pași

Începeți să transformați toate datele obținute în studiu, în informații ușor de înțeles. Dacă dispuneți de cantități mari de date, trebuie să le reduceți la unități elementare care au sens propriu și care pot fi înțelese și analizate mai ușor.

Pentru a putea face acest lucru, va fi necesară clasificarea datelor, în funcție de natura fiecăruia, structurându-le pe fiecare tip și grupându-le, și în final prezentându-le într-un mod care sintetizează toate informațiile obținute.

Subliniați problemele nerezolvate și nu încercați să le ascundeți. În unele încercări pot exista unele rezultate care nu sunt exacte sau nu se potrivesc cu dezvoltarea cercetării. Ar trebui să le evidențiați și să lăsați subiectul deschis.

Studiați relațiile rezultatelor dvs. cu lucrările publicate anterior, astfel încât să comparați rezultatele cu cele ale altor investigații și ale altor cercetători, pentru a scoate în evidență noile concluzii în eseului dvs.

Explicați care sunt bazele teoretice ale cercetării și posibilele aplicații practice pe care le poate avea. De unde ați tras aceste concluzii și care sunt posibilele lor aplicații practice?

Scrieți orice recomandare sau sugestie dacă considerați că este necesar, pentru a facilita înțelegerea raportului.

Formulați concluziile cât se poate de clar.

În final, rezumați dovezile din care ați colectat informațiile, precum și sursele.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!