Pudra de usturoi este un condiment foarte util în casă, deoarece poate fi folosită în cantități mici pentru aproape toate tipurile de mâncăruri. Prepararea usturoiului praf de casă este foarte simplă, cu doar câțiva pași simpli vă puteți deshidrata singur cățeii de usturoi rămași. Aroma pudrei de usturoi de casă este incomparabil mai bună decât orice usturoi praf sau granulat care se găsește în magazine; gustul este intens, puternic și puțină pudră este suficientă pentru a aroma pâinea, bulionul, sosul sau pastele… Din acest motiv, în cele ce urmează, vă vom spune cum să faceți pudră de usturoi în cuptor, pentru a obține astfel un condiment hrănitor și delicios pentru rețetele dumneavoastră.
Pudră de usturoi de casă
Usturoi praf, rețetă rapidă și ușoară pregătit în casă!
Timp de preparare: 25 min
Timp de coacere: 2 ore
Timp total: 2 ore 25 de minute
Randament: 25 de lingurițe
Ingrediente:
- 6 căței de usturoi (sau în funcție de cât de multă pudră doriți să faceți).
Pașii de urmat:
- Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i fâșii subțiri pe lungime.
- Pregătiți o tavă mare, pe care o tapetați cu hârtie pentru copt. Apoi, așezați feliile de usturoi într-un singur strat, adică unul lângă altul.
- Preîncălziți cuptorul la 150°C folosind funcția de coacere cu ventilație (dacă cuptorul dvs. nu este prevăzut cu ventilator, țineți ușa cuptorului întredeschisă), iar atunci când atinge temperatura setată, introduceți usturoiul feliat și coaceți-l timp de aproximativ 2 ore.
Iar dacă doriți să-i păstrați toate proprietățile și beneficiile, temperatura nu trebuie să fie mai mare de 40-50 de grade Celsius. Desigur, rețineți că întregul proces de uscare poate fi în acest caz mult mai îndelungat – între 6 și 10 ore.
Totuși, timpul va depinde întotdeauna de grosimea cu care ați tăiat cățeii de usturoi și de cuptorul pe care îl aveți dvs. Așa că, cel mai bine este să-i rumeniţi până devin de un galben auriu, și nu de o culoare prea închisă. - Când sunt gata, scoateți cățeii de usturoi feliați din cuptor și lăsați-i să se răcească complet.
- Transferați usturoiul uscat într-un blender sau într-o râșniță de cafea și măcinați-l uniform până obțineți consistența dorită. Puteți face pudră de usturoi, granule de usturoi sau praf fin.
- Păstrați-o într-un borcan de sticlă, într-un mediu răcoros și uscat, timp de până la un an.
Sfaturi de pregătire:
- Puteți amesteca acest preparat cu pudră de ceapă, pentru a obține o aromă extraordinar de gustoasă.
- Nu este nevoie să adăugați sare.