Săpunul este unul dintre acele produse de igienă a frumuseții nelipsit din viața noastră de zi cu zi. Din păcate, în compoziția săpunurilor care se găsesc la ora actuală în comerț intră substanțe chimice care pot modifica pH-ul natural al pielii și îl pot dezechilibra, care de multe ori cauzează probleme de piele. Pentru a evita riscurile asociate cu utilizarea săpunurilor chimice, există alternative săpunuri naturale realizate din fructe care curăță pielea și îi furnizează substanțe nutritive de care are nevoie.
În acest articol, vă vom învăța cum să faceți acasă săpun de lămâi, nucă de cocos, căpșuni și portocale pentru a vă bucura de proprietățile naturale ale acestor fructe.
Cuprins
Rețetă săpun de portocale
Săpun de portocale pas cu pas
1. Pentru a face săpun de portocale de casă se iau cîteva cubulețe de baza pentru săpun neutru din glicerină și se pun în microunde să se topească până devine lichid.
2. Se scoate din cuptor și se adăugă esență de portocale și câteva picături de colorant portocaliu (opțional).
3. În cele din urmă, se adăugă o lingură de coajă de portocale răzuită fin, se amestecă bine și se toarnă în forme mici, apoi se lasă să se răcească până devine solid.
4. Se scoate afară și se ține la uscat vreme de aproximativ 3 zile înainte de a începe să fie folosit.
Rețetă săpun de nuca de cocos
Săpun de nucă de cocos pas cu pas
1. Pentru a prepara săpun de nucă de cocos, se dizolvă cu atenție 70 g de sodă (sodă caustică) în 175 de ml de apă rece demineralizată.
2. Se încălzește 100 ml de ulei de nucă de cocos într-o oală din oțel inoxidabil, împreună cu 400 ml de ulei de măsline, fără să se dea în fiert.
3. După ce se încălzesc uleiurile se adăugă cu grijă amestecul de sodă dizolvată în apă și se amestecă în mod constant.
4. Se adăugă coloranți pentru săpunuri și câteva picături de ulei esențial sau de ulei de nucă de cocos.
5. Se lasă să se încălzească în timp ce se agită până când începe amestecul să se îngroașe.
6. Se pune în forme și se lasă să se solidifice în frigider, apoi se scoate afară și se lasă la uscat timp de aproximativ 1 zi înainte de utilizare.
Rețetă de săpun cu lămâie
Iată cum se face săpun de lămâie pas cu pas
1. Se iau cîteva cubulețe de baza pentru săpun neutru din glicerină și se pun în microunde să se topească, la intervale de 30 de secunde. Un minut ar trebui sa fie de ajuns, însă dacă se observă că nu s-a topit complet, se mai pot lăsa 15-30 de secunde în cuptorul cu microunde.
2. Când tot săpunul s-a topit, se adaugă 15 până la 20 de picături de esență de lămâie.
3. Se amestecă cu ajutorul unei spatule din lemn, apoi se adaugă coajă de lămâie foarte curată și naturală în același timp.
4. Se lasă să încălzească puțin și se toarnă în forme speciale unse cu puțină vaselină.
5. Imediat ce s-a răcit și s-a întărit, se scoate din forme și se scoate la aer și lasă la uscat timp de aproximativ 5 zile înainte de utilizare.
Rețetă de săpun de căpșuni
Săpun de căpșuni pas cu pas
1. Pentru a face săpun cu căpșuni se iau 150 de căpșuni (căpșuni), coapte, se spală bine și se îndepărtează capetele acestora.
2. Se ia o oală din oțel inoxidabila și se adaugă căpșunile curățate împreună cu o ceașcă de apă demineralizată, apoi se fierb până se înmoaie.
3. Se trec printr-o sită pentru a elimina excesul de apă și pentru a filtra compoziția preparatului.
4. Se iau 120 de grame de săpun neutru și se dizolvă într-o cratiță, apoi se adăugă căpșunile.
5. Din moment ce săpunul s-a topit iar compoziția s-a omogenizat se adăugă câteva picături de esență de căpșuni.
7. Se amestecă bine și se toarnă în forme de săpun.
8. Se pune în frigider pentru a se răci, iar când se observă că s-a întărit se scoate la aer și se pune la uscat timp de două zile.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.