Home Nou Cum se face sucul de rodie?
Nou

Cum se face sucul de rodie?

Rodia este un aliment absolut esențial pentru sănătate. Cu toate acestea, uneori este destul de dificil să o includem în alimentație, datorită sâmburilor săi tari prezenți în mijlocul bobului. Și în cel mai bun caz, o putem transforma în suc, deoarece, pe lângă faptul că poate fi consumat de către oricine, acest suc are și un efect pozitiv asupra sănătății și bunăstării. În continuare, vom vedea câteva modalități prin care putem să facem suc de rodie.

Proprietățile sucului de rodie: beneficiile pentru organism

Sucul de rodie se obține de obicei prin presarea la rece a rodiei. Acest suc este bogat în vitamine, în special din grupele A, B, C, E și K. Mai conține potasiu, calciu și fier și, de asemenea, substanțe bioactive polifenoli și flavonoide, care sunt importante pentru sistemul imunitar. Mai mult, fiind bogat în antioxidanți este, de asemenea, un antibacterian și un fruct cu proprietăți astringente. În interiorul boabelor sale se află și fenoli, care contracarează radicalii liberi. În cele din urmă, datorită acidului punic, rodia este, de asemenea, un eficient împotriva cancerului.

Prepararea sucului de rodie 

Cel mai bun mod de a ne bucura de cele mai bune proprietăți ale sucului de rodie, este să-l preparăm acasă. Iar, pentru a-l extrage din boabe, avem la dispoziție mai multe opțiuni, în funcție de instrumentele de care dispunem.

Metoda 1: folosirea storcătorului de citrice

Pentru a obține sucul cu ajutorul storcătorului de citrice, nu este nevoie să scoatem boabele din rodie, de aceea, această metodă este foarte practică.
Primul pas este să spălam rodia și apoi să o uscăm cu o cârpă curată. Folosind un cuțit ascuțit, tăiem fructul delicios în jumătate și începem să stoarcem fiecare jumătate cu storcătorul manual de citrice, practicând o mișcare circulară. Sâmburii se blochează în vasul de colectare și în bol rămâne doar sucul. Apoi, turnăm sucul într-un pahar și gata.

»Sfat: Pentru a îndepărta sucul din fructe fără a lăsa resturi, trebuie să aplicăm puțină presiune.

Metoda 2: folosirea storcătorului

Tehnica de prelevare a sucului în storcător este surprinzător de ușoară. Mai presus de toate, este cea care va păstra cel mai mult din gustul și calitățile nutritive ale fructului. Pentru a începe, trebuie să separăm sâmburii de coajă. Apoi, pur și simplu îi vom transfera în storcător și porni dispozitivul. Aparatul va zdrobi boabele și transfera sucul în vasul de colectare. Lucrul bun la aceste dispozitive este că sucul și pulpa sunt colectate în două recipiente diferite.

Metoda 3: folosirea blenderului

De asemenea, sucul se poate face cu ușurință, mixând boabele în blender. Odată ce am scos boabele din rodie, este foarte simplu: vom pune boabele în vasul blenderului și mixăm. Apoi, trebuie să filtrăm acest lichid: se toarnă într-o strecurătoare pusă deasupra unui vas. Se lasă la scurs până rămân doar resturile de semințe. Și, sucul este gata!

»Sfat: pentru a accelera filtrarea și pentru a extrage cât mai mult suc, stoarcem compoziția cu dosul lingurii.

Cantitatea de suc obținută din rodii

Dintr-o rodie suculentă se poate obține până la ½ cană | 120 ml | 12 cl de suc. Iar, pentru a obține 500 ml | 50 cl | 2 căni de suc de rodie, vom avea nevoie de aproximativ 4 rodii frumoase. Prin urmare, pentru 1 litru de suc de rodie | 100 cl | 4 căni, vom avea nevoie de aproximativ 8 rodii mari.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!