Home Tehnologie, Nou Cum se inserează semnul de înmulțire pe tastatură?
NouTehnologie

Cum se inserează semnul de înmulțire pe tastatură?

Atunci când doriți să efectuați operații matematice în care trebuie să folosiți înmulțirea, va trebui să folosiți combinații de taste sau simbolurile înmulțirii, deoarece computerele au taste pentru anumiți operatori matematici, dar semnul înmulțirii nu este unul dintre ei. Partea bună este că sistemele de operare și programele uzuale permit utilizarea acestor combinații de taste și simboluri pentru a indica înmulțirea. În cele ce urmează, vi le vom prezenta pe fiecare, astfel încât să puteți pune semnul de înmulțire pe tastatură, într-un mod simplu și rapid.

Inserarea semnului de înmulțire pe tastatură

Există 2 moduri de a face semnul de înmulțire pe o tastatură:

1. O modalitate simplă de a face acest lucru, este să folosiți combinația de taste Alt+ 0 + 2 + 1 +5. Pașii pe care trebuie să-i urmați în acest sens, sunt următorii:

  • Plasați cursorul acolo unde doriți să apară semnul înmulțirii.
  • Apăsați și mențineți apăsată tasta „Alt de pe tastatură. Dacă aveți un laptop fără tastatură numerică în partea dreaptă, țineți apăsată și tasta „Fn”.
  • Introduceți numărul „0215” pe tastatura numerică a computerului. Dacă aveți un laptop fără tastatură numerică, introduceți semnul pe tastele cu numere albastre.
  • Apăsați tasta „Alt” și tastele „Fn” pentru a face să apară semnul înmulțirii.

2. De asemenea, puteți face rapid semnul înmulțirii pe o tastatură cu ajutorul tastei stea, și anume *. Iar în acest caz, tot ce trebuie să faceți este să apăsați Shift și *.

Inserarea semnului de înmulțire în Word și Excel

Există 2 moduri de a face semnul de înmulțire pe o tastatură în Word și Excel:

1. Inserați semnul de înmulțire în Word sau în oricare altul, recurgând la funcția utilă Symbol (Simbol). Pur și simplu, trebuie să faceți următoarele:

  • Selectați fila „Inserare” (Insert).
  • În meniul inserare, găsiți secțiunea „Simbol” (Symbol) pe care va trebui să o derulați în jos pentru a accesa apoi semnul „înmulțirii”.
  • Faceți clic pe el și faceți clic pe „Inserare” (Insert).

2. De asemenea, o altă modalitate simplă prin care puteți face semnul de înmulțire pe o tastatură pentru a efectua operațiunea de înmulțirea în Excel, este să utilizați simbolul *.

Inserarea semnului de înmulțire pe o tastatură Mac

Dacă doriți să faceți semnul înmulțirii pe o tastatură Mac, trebuie să știți că acesta se află între tasta Enter și tasta ^. Trebuie doar să apăsați Shift și * și veți insera simbolul ori.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!