Home Nou Cum se face tencuiala decorativă drișcuită – scoarță (caneluri, decorativă plouată, scoarță de copac etc.)?
Nou

Cum se face tencuiala decorativă drișcuită – scoarță (caneluri, decorativă plouată, scoarță de copac etc.)?

Drișcuiala este cea mai importantă, deoarece de ea depinde aspectul casei. Sunt mai multe moduri de drișcuire, de tencuială decorativă, dură cu aspect mat, structurat ce se utilizează pentru finisaje interioare și exterioare, cum ar fi decorativa scoarță, decorativa cu caneluri, decorativa plouată, decorativa scoarță de copac, decorativa bob de orez sau decorativa drișcuita rotund. Acest efect se datorează unui mineral prezent în compoziția sa, cu granule între 0,02 mm și 0,05 mm. Acest tip de decorativ este folosit în țările reci și cu multă umezeală, fiind apreciată pentru rezistența, impermeabilitatea și pentru protecția zidăriei. Acest tip de material este destul de scump, prin urmare, în acest articol cum se face tencuiala decorativă de casă (scoarță).

Pentru a pregăti tencuiala decorativă pentru drișcuire veți avea nevoie de următoarele materiale:

– 1 sac de 20 kg de adeziv de ciment
– 1/2 kg de nisip cernut sau nisip de cuarţ (recomandat pentru caneluri sau scoarțe mai adânci)
– 200 ml vopsea acrilică de pereți
– 3,8 l de apă

Cum se prepară tencuiala decorativă pentru drișcuire?

Începeți prin amestecarea completă a adezivului de ciment cu nisip. Apoi, adăugați vopseaua și apa. Se amestecă totul foarte bine până se omogenizează suficient.

Se lasă timp de 15 minute și se amestecă din nou. Decorativa e gata! Acum puteți aplica tencuiala decorativă pe bază de ciment cu drișca.

Pentru a obține o tencuiala decorativă, dură cu aspect mat colorată, pur și simplu adăugați vopseaua dorită și așteptați să se usuce.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (5 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!