Home Frumusete, Nou Cum se hidrateaza mainile uscate?
FrumuseteNou

Cum se hidrateaza mainile uscate?

Mâini uscate și aspre, senzație neplăcută la atingere, roșeață, acesta este prețul pe care îl plătește mâinile noastre iernii. Ei bine, nu trebuie să vă faceți griji pentru că există o serie de remedii eficiente care protejează și hidratează profund pielea, redându-i suplețea și strălucirea.

Cum se hidratează mâinile uscate? În articolul de mai jos, vă oferim câteva sfaturi utile pentru a hrăni pielea mâinilor.

Care sunt cauzele mâinilor uscate?

Pielea mâinilor care devine uscată nu este o afecțiune gravă, dar apare destul de frecvent și poate provoca disconfort, mai ales atunci când pielea nu este hidratată corespunzător. Există o serie de cauze principale care conduc la apariția pielii uscate și anume:

  • Predispoziția genetică.
  • Expunerea la fig și la aer uscat, fără a purta mănuși.
  • Folosirea regulată a detergenților și a produselor de curățat, fără a purta mănuși de protecție.
  • Contactul prelungit şi îndelungat cu uleiuri, lubrifianți și combustibili.
  • Expunerea îndelungată la soare.
  • Înotul îndelungat în sare sau în apă cu mult clor.
  • Folosirea necorespunzătoare a produselor destinate igienei sau prea puternice.
  • Pielea nu este hidratată în mod corespunzător.

Există mai multe remedii naturiste, pe care le aveți la îndemână, acasă, pentru a hidrata mâinile uscate, care reduc aceste simptome de uscăciune excesivă și le protejează de iarna grea. Un remediu naturist excelent care tratează mâinile uscate este ceara de albine cu unt de shea și ulei de migdale.

Într-o cratiță mică (la foc mic), se topește o lingură de ceară de albine într-o tigaie mică, apoi se adaugă o lingură de unt de shea și o lingură de ulei de migdale amestecând în continuu. După care, se opreşte focul, se acoperă vasul şi se lasă până când se răceşte, apoi se aplică pe mâinile uscate pentru a le hidrata.

O altă soluție este să frecați mâinile cu ulei de nucă de cocos. Acest ulei bogat în grăsimi saturate recuperează și regenerează stratul protector al pielii. Uleiul de nucă de cocos are capacitatea mare de a reținere umiditatea, astfel încât acționează ca un hidratant excelent pentru piele. Ideal ar fi, să aveți întotdeauna la îndemână o sticlă mică de ulei de nucă de cocos și să aplicați în mod regulat pe mâini pe tot parcursul zilei.

Pentru a trata mâinile uscate utilizați ulei de măsline și zahăr. Amestecați 3 linguri de ulei de măsline cu 1 lingura de zahar tos. Frecați ușor mâinile cu acest amestec pentru a curăța și înmuia pielea uscată.

De asemenea, există pe piață o sumedenie de creme hidratante special concepute pentru a hidrata pielea puternic uscată. Acesta este un alt mod eficient și simplu de a hidrata cu succes mâinile uscate. Vă recomandăm să folosiți o cremă hidratantă pe baza de extract de galbenele sau de aloe vera.

În continuare va prezentam câteva recomandări pentru a evita uscarea mâinilor, iritarea și crăparea acestora.

Pentru aceasta, se recomandă:

Purtarea mănușilor atunci când se lucrează cu detergenți sau substanțe chimice dure, inclusiv a uleiurilor.
Evitarea spalatului pe maini cu apa calda si sapunuri antibacteriene foarte puternice, recomandăm folosirea sapunurilor cu pH neutru.
Purtarea mănușilor pentru a acoperi mâinile pe timpul iernii.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!