De câte ori nu vi s-a întâmplat să începeți să preparați o rețetă și să realizați în ultimul moment că vă lipsește un ingredient esențial, precum amidonul de porumb? Dacă de obicei obișnuiați să gătiți cu amidon de porumb și acum nu îl aveți la îndemână, nu vă faceți griji, îl puteți înlocui cu un produs alternativ. Astăzi vă vom spune cum să înlocuiți amidonul dintr-o rețetă și să vă bucurați de felul de mâncare pe care intenționați să îl gătiți.
Sfaturi pentru înlocuirea amidonului sau a amidonului de porumb
Dacă utilizați acest ingredient pentru îngroșarea cremelor și a sosurilor, puteți rezolva această problemă într-un mod simplu și rapid.
Trebuie doar să înlocuiți amidonul de porumb cu făină de grâu, singurul lucru de care trebuie să țineți cont, este să folosiți dublul din cantitatea necesară, adică dacă rețeta indică 2 linguri de amidon, atunci va trebui să adăugați 4 linguri de făină de grâu. Dar, deoarece făina este mai puțin fină decât amidonul de porumb, un alt sfat: cerneți-o. În felul acesta, veți îndepărta eventualele corpuri străine, dar și o veți aerisi și nu va avea cocoloașe. Este atât de simplu!
Trucuri pentru înlocuirea amidonului sau a amidonului de porumb cu făină de grâu
Când folosiți făină de grâu pentru a îngroșa o rețetă, amestecați-o mai întâi cu apă rece pentru a forma o pastă. Acest pas va preveni lipirea și rămânerea cocoloașelor în aluat.
Cum să preparați și folosiți un agent de îngroșare din făină? Pur și simplu, combinați într-o ceașcă sau un castron mic 2 linguri de făină cu fiecare 1/4 de cană de apă rece și mixați sau amestecați puternic pentru a îndepărta orice aglomerare. Adăugați agentul de îngroșare încet în tocanele, cremele sau sosurile dvs. Când observați că preparatul ajunge la consistența dorită, încetați să mai adăugați pasta de făină în vas.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.