Materialul din denim poate deveni “crocant” în timp. Blugii tari nu sunt doar incomozi pentru purtător ci, de exemplu, pot favoriza apariția iritațiilor pe piele. Și mai mult decât atât, denimul întărit în contact cu pielea se tocește mai rapid, înainte de a fi suficient de confortabil pentru a ne bucura de purtare. Principalii factori responsabili sunt detergentul pentru rufe, resturile de calcar și săpunul care fac țesătura rigidă. Din fericire, există câteva trucuri pentru a înmuia eficient blugii. În cele ce urmează, vom vedea care sunt modalitățile prin care putem rezolva această problemă!

Cum se folsește oțetul pentru înmuierea blugilor?

Soluția de a avea blugi moi este de a înlocui balsamul cu oțetul alb.

Trebuie doar să adăugați 2 părți de oțet și 1 de apă în compartimentul de balsam și să nu vă faceți griji că vor avea miros de oțet, ci doar de detergent.

De asemenea, dacă aveți blugi întăriți, lăsați-i la înmuiat în apă caldă, 1 pahar de oțet (pentru fiecare 2L de apă) și 1 lingură de sare grunjoasă.

Spălați-i după minim 1 oră. Și la următoarele spălări folosiți întotdeauna oțet. Această procedură este folosită pentru a îndepărta reziduurile din țesătură.

Cum se folosește sarea pentru înmuierea blugilor?

Adăugați blugii în tamburul mașinii de spălat; acum trebuie să turnați în interior o cană de sare grunjoasă.

Mașina de spălat trebuie să fie setată pentru un ciclu scurt de spălare cu apă caldă. În timpul spălării, este recomandat să nu supraîncărcați mașina de spălat.

După terminarea ciclului, scoateți blugii din mașina de spălat și puneți-i la uscat în aer liber (dacă aveți posibilitatea), astfel încât să se usuce încet la temperatura exterioară.

Verificați dacă sarea a înmuiat eficient blugii, dacă nu, repetați operațiunea.

 

Comentarii pe Facebook