Soia este un înlocuitor excelent pentru carne și care conține mai multe proteine și mai puține grăsimi. În plus, studiile indică faptul că consumul de soia într-un mod moderat poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar altele dovedesc că este de mare ajutor în terapia menopauzei, deoarece este bogată în izoflavone, adică în molecule care au capacitatea de a se unii cu receptorii estrogeni. Prin urmare, dacă intenția dvs. este să înlocuiți proteinele din carne cu cele din alte alimente, cum ar fi soia, astfel încât să vă bucurați de toate aceste efecte terapeutice, este recomandat să o faceți preparând o carne de soia de casă, urmând rețeta noastră simplă de mai jos.

Ingrediente pentru rețeta de carne de soia de casă:

  • 500 g boabe de soia (soia)
  • ½ cană sos de soia
  • 1 cană făină integrală de grâu
  • 1 ½ litri de apă
  • 1 linguriță de drojdie
  • 1 sfeclă, tocată și fiartă
  • 1 ceapă verde mărunțită în bucăți
  • 1 frunză de mentă sau mentă proaspătă
  • 5 frunze proaspete de busuioc
  • ¼ cană pătrunjel proaspăt sau coriandru
  • 10 căței de usturoi decojiți
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 morcov, decojit și tăiat cubulețe
  • ¼ linguriță de piper (opțional)
  • 1 linguriță de sare de mare
  • 1 piper roșu, tăiat cubulețe

Instrucțiunile și modul de preparare pentru rețeta de carne de soia de casă!

Dacă alegeți să consumați carne de soia, puteți profita de următoarele proprietăți nutritive:

  • Nu produce greață stomacală, datorită conținutului ridicat de fibre, care ajută la prevenirea constipației.
  • Este o sursă excelentă de fibre alimentare, carbohidrați complecși și proteine ​​vegetale, la fel ca majoritatea leguminoaselor.
  • De asemenea, scade colesterolul, are componente anti-cancer, îmbunătățește absorbția calciului în oase.

Pașii:

  • Clătiți boabele de soia cu suficientă apă în două sau trei spălări pentru a îndepărta murdăria și cojile desprinse.
  • Într-un recipient, puneți boabele de soia la înmuiat în 1 ½ litru de apă, timp de 12 ore.
  • Scurgeți toată apa din soie, precum și cojile desprinse (una câte una) pentru a obține o aromă mai fină și mai uniformă, precum și pentru a minimiza problemele digestive cu care se confruntă anumite persoane care consumă soia.
  • Puneți boabele în blender împreună cu o cană de apă de ¼ pentru a obține o pastă cu textură consistentă.
  • Amestecați până obțineți o pastă bine mărunțiță. Turnați amestecul într-un al recipient și puneți-l deoparte.
  • Adăugați restul ingredientelor în același blender, fără să spălați.
  • Setați blenderul la viteză optimă, astfel încât, ingredientele să amestece foarte bine.
  • Uniți ambele compoziții, amestecați-le foarte bine și adăugați o cană de făină integrală.
  • Frământați cu mâinile până obține un aluat suficient de omogen și gata de gătit.
Comentarii pe Facebook