Home Diverse, Nou Cum se prepară sparanghel la grătar?
DiverseNou

Cum se prepară sparanghel la grătar?

Sparanghel la grătar este ușor de preparat, delicios și în același timp foarte sănătos. Textura și aroma pe care i-o conferă gătitul la grătar se potrivește cu fiecare fel de mâncare pe care vi-l puteți imagina. Prin urmare, în acest articol, vă arătăm cum se prepară sparanghelul la grătar, într-un mod simplu și rapid.

Ingrediente

  • 1 legătură de sparanghel verde proaspăt
  • 1 lămâie
  • sare, sau condimente după gust
  • 1-2 linguri de parmezan proaspăt ras
  • 1-2 linguri de ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare:

1. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți înainte de a găti sparanghel, este să îl spălați bine, să îl uscați cu un prosop de hârtie și să tăiați aproximativ 2 centimetri din partea de jos. Asigurați-vă că îndepărtați capetele albe și dure din fiecare ramură. Acest lucru se datorează faptului că acea parte a sparanghelului este mai fibroasă și foarte tare.

2. Puneți sparanghelul într-o tavă separată, turnați 1-2 linguri de ulei de măsline extravirgin. Adăugați sare, piper și alte condimente după gust.

3. Începeți să radeți coaja de la o jumătate de lămâie. Apoi, tăiați cealaltă jumătate de lămâie în felii subțiri.

4. Când sunteți gata să faceți grătarul, încălziți grătarul la foc mediu (aproximativ 200-230 ° C) și periați cu ulei de măsline.

5. Folosind clești pentru grătar, puneți feliile de lămâie și sparanghelul condimentat pe grătarul fierbinte. Dacă aveți un grătar cu bare verticale, așezați sparanghelul pe orizontală și invers. Sparanghelul are tendința de a se rostogoli și de a aluneca prin crăpături, așa că fiți atent.

6. Gătiți-l aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până când tulpinile se înmoaie, și acoperiți (închideți) grătarul în tot acest timp. Scoateți-l de pe grătar și lăsați-l să se răcească.

7. La servire, adăugați deasupra coajă de lămâie, puțin suc de lămâie și parmezan. Acoperiți cu felii de lămâie fiecare garnitură.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!