Home Tehnologie Cum se recuperează mesajele șterse din WhatsApp?
Tehnologie

Cum se recuperează mesajele șterse din WhatsApp?

WhatsApp este cea mai bună aplicație pentru a trimite mesaje de pe telefon și de a păstra în siguranță datele rezultate în urma schimbului de informații. Dacă ați șters din greșeală mesajele sau conversațiile și doriți să le recuperați, nu vă faceți griji fiindcă există o serie de soluții disponibile. În acest articol, vă arătăm cum să recuperați mesajele șterse de pe WhatsApp. Continuați să citiți acest articol pentru a afla mai multe.


WhatsApp face backup în mod automat la fiecare 24 de ore pe telefon și stochează datele pe microSD-ul dispozitivului dotat cu S.O Android. În acest fel istoricul tuturor mesajelor se păstrează pe cardul de memorie, iar dacă ștergeți din greșeală un mesaj, el poate fi recuperat.

Notă: acest proces este valabil doar pentru dispozitivele cu Android, pentru iOS procesul este similar, însă locația mesajelor nu va fi pe microSD.

Dezinstalați aplicația

În primul rând, va trebui să dezinstalați aplicația apăsând câteva secunde în partea de sus a pictogramei, să alegeți opțiunea “dezinstalare” și să așteptați până când procesul va fi finalizat.

Descărcați din nou aplicația direct din Magazinul Google Play. În momentul când instalați aplicația, vă apărea un mesaj care sugerează să restaurați mesajele, apoi alegeți opțiunea “Recuperați” și așteptați până când se finalizează instalarea.

În acest fel, veți restabili conversațiile de pe Whatsapp din ultimele 24 de ore, dacă mesajul este de mult timp, urmați pașii de mai jos.

Notă: dacă nu selectați opțiunea “Recuperați”, aplicația va fi instalată și toate datele înregistrate din conversațiile anterioare vor fi formatate și nu veți mai putea recupera mesajul pe care l-ați șters.

Instalați Managerul de fișiere

Pentru a recupera mesajele șterse de mai mult de 24 de ore, va trebui să dezinstalați Whatsapp și să descărcați aplicația Clean File Manager pe care o puteți descărca de la acest link sau File Manager care permite accesul la fișierele sistemului Android – o altă opțiune este să utilizați managerul de fișiere Web PC Suite, care trebuie să îl conectați la calculator.

După ce ați dezinstalat aplicația WhatsApp și ați descărcat Managerul de fișiere, activați localizarea de stocare Android.

Deschideți aplicația și selectați “Memorie internă” sau “Stocare principală”.

Navigați în folderul “WhatsApp” și apoi apăsați “Baze de date” – aici se stochează toate mesajele dvs.

Schimbați numele fișierelor

Fișierele găzduite în folderul”Baze de date” se regăsesc toate conversațiile. Cu toate acestea, pentru ca recupera mesajele șterse din WhatsApp, vor trebuie redenumite înregistrările cu extensia .crypt.

Pentru a nu pierde backupul, vă sugerăm să redenumiți fișierul pe care doriți să îl recuperați cu data de “astăzi”.  Acest proces va determina WhatsApp să identifice conversația editată drept cea mai recentă din listă.

Pașii necesari

  1. Redenumiți fișierul de backup pe care doriți să îl recuperați din msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt12 în msgstore.db.crypt12. Este posibil ca backupul dvs. precedent să fie pe un protocol anterior, cum ar fi crypt9 sau crypt10. Nu schimbați acest număr.
  2. Dezinstalați și instalați WhatsApp
  3. Instalați WhatsApp.
  4. Apăsați RECUPERAȚI când vi se va solicita acest lucru.

Reinstalați WhatsApp

În cele din urmă, descărcați din nou aplicația Whatsapp și instalați-o, dar nu uitați să re-alegeți opțiunea Recuperare. Deschideți-l și căutați conversația sau mesajul pe care doriți să-l citiți.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!