Efectul unei concentrații mari de alcool induce o stare rapidă de beție. Cu toate acestea, există metode tehnologice de reducere a conținutului de alcool din băuturi care vin cu serie de avantaje și dezavantaje. Prin urmare, în acest articol vă vom prezenta o formulă utilă și practică de a reduce gradul de concentrație a alcoolului.
Sfaturi pentru a reduce gradul de concentrație al alcoolului
Concentraţia alcoolică (gradul alcoolic) depinde întotdeauna de cantitatea de alte substanțe pe care le posedă și, în general, de apă. Drept urmare, gradul alcoolic depinde de cantitatea de apă din băutură. Alcoolul de o puritate absolută are o concentrație de 100% și se obține prin intermediul unor procese speciale.
Prin urmare, tăria unei băuturi alcoolice se poate reduce prin adăugarea de apă distilată.
De exemplu, dacă vrem să reducem consumul de alcool de la 90° la 60°, trebuie să adăugăm 500 cm3 de apă distilată. Formula este următoarea: (1000 X 90/60 = 1500 – 1000 = 500 cc).
Cum se calculează cantitatea de alcool dintr-o băutură?
Formula de calcul a cantității de alcool dintr-o băutură este următoarea:
Grame de alcool = grade băutură X mililitri X 0,8 / 100