Home Diverse Cum se taie frunzele de aloe vera?
Diverse

Cum se taie frunzele de aloe vera?

Urmareste-ne pe Google News

Aloe vera are proprietăți medicinale incredibile, cum ar fi antiseptice, antibacteriene și antifungice! Această plantă își găsește cu ușurință locul în casă, și astfel este intens cultivată. Cu toate acestea, planta conține aloină, o substanță albă gălbuie prezentă în mod natural în frunza de aloe vera, care este latex toxică și iritantă pentru piele. Din fericire, există o tehnică simplă și eficientă pentru tăierea și utilizarea în siguranță a gelului de aloe vera. În acest articol articol vom vedea pașii prin care putem tăia și folosi în mod corect frunzele de aloe vera. Să vedem!

Modul de recoltare a frunzelor de aloe vera

Pentru început, trebuie reținut faptul că plantele de aloe vera pot fi utilizate pentru a ne putea bucura de toate beneficiile frunzei de aloe vera abia din anul al III-lea, deoarece atunci când sunt prea tinere, proprietățile lor nu își ating la maximum potențialul.

Pentru a recolta aloe vera, pur și simplu, tăiem doar frunzele de care avem nevoie pentru a le utiliza imediat. Dacă tăiem mai multe decât am avem nevoie și le lăsăm să treacă prea mult timp, acestea vor începe să se ofilească și să își piardă proprietățile. O frunză de aloe vera proaspătă și de bună calitate poate fi păstrată până la 5 zile, în congelator.

Tăietura se va realiza întotdeauna din josul frunzelor, aproape de rădăcini, pentru că sunt cele mai vechi și, prin urmare, cele care pot aduce cele mai mari beneficii.

Folosind un cuțit foarte ascuțit, încercăm să tăiem frunza cât mai aproape de tulpină, deoarece în acest loc frunza este mult mai subțire. Acest lucru ne va ușura munca.

Modul de extragere și folosire a gelului de aloe vera dintr-o frunză proaspătă

Dacă dorim să tratăm o arsură sau să vindecăm o boală al cărei tratament se întinde pe mai multe zile, trebuie doar să tăiem o frunză și să o aplicăm în zona cu probleme. Pașii pe care trebuie să îi urmăm sunt următorii:

1. De îndată ce am obținut frunza de aloe vera, acoperim blatul de lucru cu hârtie de bucătărie și punem planta deasupra.

2. Tăiem o felie de aproximativ 2 până la 3 cm în cea mai largă parte a frunzei și așteptăm 5 minute pentru ca aloinul să se scurgă din ea.

3. Curățăm din nou capetele acestei frunze timp de 1 până la 2 mm pentru a ne asigura că eliminăm toate reziduurile de aloin. Apoi, tăiem o felie la dimensiunea de care avem nevoie și curățăm spinii.

4. Tăiem felia în mijloc pe lungime, apoi aplicăm una dintre cele două bucăți pe piele, ținând-o de coaja de pe exterior.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!