Home Nou Cum se scoate amăreala din castraveți?
Nou

Cum se scoate amăreala din castraveți?

Uneori, castravetele poate avea un conținut ridicat de amăreală sau amărăciune, și poate chiar prea multă, făcând-l neplăcut pentru papilele noastre gustative. Cei drept, castraveții conțin o substanță cu gust foarte amar numită cucurbitacina, pe care speciile sălbatice, strămoșii castraveților domestici, o secretă pentru a descuraja erbivori și dăunători să-i ingereze. Din fericire, există câteva metode de a elimina această substanță responsabilă de amăreala castraveților. În continuare, le vom aborda pe fiecare în parte, astfel încât să remediem această problemă într-un mod simplu și eficient.

Metode pentru a scoate amăreala din castraveți

Prima și una dintre cele mai bune metode de a îndepărta gustul amar de castraveți, este a scoate „spumă din castraveți”, deoarece, potrivit bunicilor noastre gustul amar se concentrează în spuma albă. Procedura în acest sens, este simplă: pur și simplu va trebuie să tăiem cele două capete ale castraveților, apoi să frecăm cu acestea cele două părți, prin mișcări circulare. Vom observa apariția unei spume albicioase: aceasta trebuie spălată. Totuși, apoi cel mai indicat ar fi să îl și decojim: deseori cucurbitacina este conținută în coajă. După aceasta, putem consuma fără probleme castravetele. Oricare ar fi motivul, metoda funcționează!

O a doua modalitate eficientă de a scăpa de amăreala din castraveți este să-i înmuiem. Această terpenă, numită cucurbitacina este solubilă în apă și, deoarece sarea extrage apa prin osmoză, sărarea lor este o soluție optimă pentru neutralizarea acesteia. Această procedură extrage, de asemenea, unele vitamine. Pentru a urma această metodă, după decojire, va trebui să introducem castraveții în apă sărată, lăsându-i să stea timp de 15 minute, astfel încât să absoarbă și să camufleze această aromă neplăcută.

Iar, dacă castravetele continuă să fie atât de amar chiar și după înmuierea în apă cu sare, vom trece la introducerea sa într-o baie de lapte cu zahăr. Aceasta este o tehnică care nu dă greș niciodată, iar îndrăgita noastră legumă va avea o aromă delicioasă și suculentă.

O altă opțiune bună de a elimina gustul amar din castraveți care nu este pe gustul multora dintre noi, este să-i înmuiem în apă foarte rece (adăugând cuburi de gheață în castron și păstrându-i la frigider). Pe lângă îndepărtarea amărăciunii, va face pulpa oricărui castravete super crocantă!

Ultima soluție este, de asemenea, îndepărtarea semințelor (deși mulți susțin că amarul nu se află acolo). Pentru a face acest lucru, va trebui să tăiem castravetele în jumătate pe lungime și să-i îndepărtăm partea centrală cu o lingură.

De îndată ce castravetele nostru nu mai are gust amar, îl putem folosi pentru a pregăti diverse rețete delicioase, cum ar fi salata de castraveți cu mărar.

Acordă o notă acestui articol!

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!