Home Nou Cum se scot petele de fructe de pe haine?
Nou

Cum se scot petele de fructe de pe haine?

Nimic nu este mai delicios decât un bol de fructe colorate, dulci și suculente, dar pot lăsa și pete urâte pe haine. Există diferite tipuri de pete lăsate de sucurile de fructe, dar toate pot fi eliminate. În acest articol, vă explicăm cum puteți să scoateți petele de fructe de pe suprafețele murdare ale hainelor dvs., în mod eficient.

Pașii pentru curățarea petelor de fructe de pe haine:

  1. Folosiți un cuțit pentru a îndepărta resturile de fructe rămase pe haină.
  2. Puneți apă rece peste îmbrăcămintea pătată până când aceasta străpunge materialul. Dacă faceți acest lucru imediat, veți vedea pata scăzând vizibil și dizolvându-se.
  3. În timp ce haina se află sub apă rece, frecați-o cu un burete pentru a dizolva pata. Nu frecați foarte tare, deoarece puteți distruge țesătura.
  4. Aplicați imediat pe pată zeamă de lămâie sau oțet alb, atâta timp cât știți că nu vă va decolora hainele (puteți testa pe dosul piesei de îmbrăcăminte). Apoi clătiți cu apă.

Dacă pata persistă:

  1. Spălați întregul articol vestimentar cu apă caldă, manual sau în mașina de spălat, pentru a ajuta la eliminarea petelor de fructe.
  2. Înainte de a încerca săpunuri și detergenți „concepuți pentru a îndepărta petele”, încercați cel mai bun aliat, și anume săpunul alb.
  3. Dacă îmbrăcămintea este albă, puteți adăuga o doză minimă de înălbitor la spălare. Încercați și suc de lămâie sau oțet alb. De asemenea, un alt remediu casnic bun pe care îl puteți încerca, presupune să frecați pata cu o cârpă înmuiată în lapte sărat.
  4. În cazul petelor încăpățânate, cum ar fi cele de fructe roșii (cireșe, rodii, căpșuni etc.), le puteți freca cu amoniac și apă. După, clătiți haina cu multă apă și înmuiați pata cu peroxid de hidrogen, lăsându-l să se acționeze timp de cinci minute. De asemenea, pentru țesături delicate, puteți utiliza alcool sau apă cu amoniac.
  5. Dacă pata nu a dispărut după spălare, scufundați îmbrăcămintea într-o găleată de apă și săpun și lăsați-o la înmuiat peste noapte. A doua zi de dimineață, spălați haina a doua oară. Pata ar fi trebuit să dispară.
  6. Nu uscați îmbrăcămintea pătată înainte de a îndepărta complet pata, deoarece căldura o va face și mai dificil de curățat.
Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!