Home Sănătate, Nou Cum se tratează hemoroizii cu usturoi?
NouSănătate

Cum se tratează hemoroizii cu usturoi?

Urmareste-ne pe Google News

Bogat în vitamine (A, B, C, E), antioxidanți, compuși organici cu sulf, calciu, potasiu, zinc, seleniu, alicină, usturoiul este un antibacterian, antifungic și antiviral. Este un mare aliat în lupta împotriva multor boli. Într-adevăr, este un remediu natural pentru creșterea elasticității venelor și circulației sângelui, ceea ce grăbește vindecarea hemoroizilor. Dar, cum se folosește usturoiul a beneficia de virtuțile sale terapeutice în tratarea hemoroizilor? Deci, haideți să aflăm!

Proprietățile vindecătoare ale usturoiului pentru hemoroizi

Este adevărat că usturoiul este un tratament destul de puternic pentru hemoroizi, și totuși foarte eficient. Cei drept, asigură o accelerare a procesului de vindecare într-un mod complet natural. De asemenea, compoziția sa nutrițională acționează pozitiv împotriva simptomelor cauzate de aceste leziuni anale. Principalele proprietăți vindecătoare ale usturoiului în hemoroizi stau ascunse în următoarele compoziții:

  • Minerale și oligoelemente
  • Vitamine și provitamine A, B 1, B 2, B 3, B 5, B 6, C și E
  • Antibiotic natural
  • Brom, calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, sulf și zinc

În plus, principiul activ alicina din usturoi, rezultat din transformarea enzimatică a alinei, este o enzimă alinază.

Prin zdrobirea unui cățel de usturoi crud, alina și alinaza se combină pentru a forma alicină. Și, alicina este antimicrobiană și este un antibiotic.

De asemenea, conține un compus numit quercetin. Este un tip de flavonoid care ajută la construirea rezistenței venelor și vaselor de sânge. Acest tip de flavonoid împiedică pur și simplu venele și vasele de sânge să fie fragile.

Folosirea usturoiului pentru tratarea hemoroizilor interni

Pentru cazurile de hemoroizi interni, adică cei care se află în partea inferioară a rectului și chiar deasupra anusului și care, cea mai bună soluție este să curățați un cățel de usturoi, să îl spălați și apoi să îl introduceți în anus pe post de supozitor. Pentru a-l lubrifia, puteți pune puțin ulei de măsline pe și așeza în rect, aproximativ doi centimetri. Se lasă să acționeze peste noapte, iar usturoiul va fi expulzat până când este momentul evacuării.

De asemenea, în caz de hemoroizi interni, luarea zilnică a capsulelor de usturoi vă poate ajuta la întărirea vascularizației intestinale, ameliorarea durerii, îmbunătățirea disconfortului și reducerea incidenței hemoroizilor. Doza recomandată de capsule de usturoi pe zi este de 600 până la 1200 mg pe zi, împărțită în 2 până la 3 doze. Cu toate acestea, trebuie să adaptați întotdeauna doza la cazul și necesitățile dvs.

Pe lângă capsule, creșterea consumului de usturoi oferă, de asemenea, beneficii similare, așa că o altă opțiune naturală excelentă este să consumați usturoi aproape la fiecare masă.

Folosirea usturoiului pentru tratarea hemoroizilor interni

Dacă problema dvs. este hemoroizii externi, atunci puteți tăia 3 sau 4 căței de usturoi și îi puteți fierbe într-o ceașcă de apă timp de 10 minute. Lăsați preparatul să se răcească și aplicați ceaiul rezultat cu o vată din bumbac.

O altă modalitatea bună de a trata hemoroizii externi cu usturoi presupune să realizați sau să cumpărați un ulei de usturoi și să turnați câteva picături pe un tifon curat, apoi să-l aplicați pe hemoroizii externi de două ori pe zi (pentru a vedea îmbunătățirea).

De asemenea, puteți face o cremă sau pastă de usturoi, zdrobind 2 căței de usturoi curățați. Puneți pasta de usturoi într-o compresă și mențineți-o în contact cu hemoroizii timp de cel puțin 5 minute. După ce au trecut cele 5 minute, îndepărtați compresa și clătiți zona cu apă rece sau caldă.

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!