Atunci când copiii se joacă sunt predispuși la răniri sau zgârieturi. În general, cele mai frecvente răni apar la copii în zona articulațiilor, adică coate, genunchi, umeri și apar atunci când copiii cad. Dar cele mai important este să știm cum să acționăm pentru a preveni apariția infecțiilor.
Cuprins
Cum să tratează o rană la copii?
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vedeți dacă locul în care a avut loc incidentul care a provocat rana ar putea cauza alte probleme (a se vedea dacă există nisip murdar, spărturi, prezența ruginei, cioburi etc.). În al doilea rând, dacă copilul are mici tăieturi, zgârieturi sau zgârieturi, trebuie să îi transmiteți o stare de calmitate, ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic.
Materiale necesare pentru vindecarea unei răni la copii
Analgezice pentru calmarea durerii: Ibuprofen pentru copiii de peste 6 luni (paracetamol la copii). Ibuprofenul este cel mai bun antiinflamator, dar nu este recomandat la copii sub 6 luni. Se administrează înainte de a începe tratarea rănii.
Lichid de curățare: ser fiziologic steril sau apă curată și săpun.
Material pentru acoperirea rănii: pansamente sau bandaj de tifon steril.
Soluție dezinfectantă: Antiseptic cum ar fi clorhexidina sau iod de povidonă.
Pensetă pentru îndepărtarea părului, spinilor, cioburilor sau a pietrelor.
Cum se vindecă rănile copiilor pas cu pas?
– Pentru a trata rana la un copil pentru început trebuie să spălați rana cu ser fiziologic sau apă și săpun pentru a îndepărta resturile rămase. Spălați cu grijă rana pentru a îndepărta urmele de pietriș sau murdărie, fără să apăsați prea tare.
– Dacă este posibil, ar trebui să ridicați zona vătămată deasupra înălțimii inimii copilului dumneavoastră; Astfel veți reduce sângerarea.
– În cazul în care rana sângerează, acoperiți-o cu pansament sau orice aveți la îndemână și apăsați pentru a opri sângerarea intensă. Uscați zona cu tifon steril fără a freca. Nu folosiți bumbac în pansament, deoarece acesta se lipește, iar în final lasă urme.
– Aplicați un antiseptic pe rană. Nu folosiți alcool, deoarece arde țesuturile și face vindecarea mai dificilă, în afară de faptul că ustură destul de mult.
– Atenție! Dacă bănuiți că poate exista un ciob în interior, NU îndepărtați obiectul și nu stoarceți rana, poate fin geam spart, iar dacă îl îndepărtați, poate crește sângerarea. În acest caz, aplicați tifonul și mergeți cu copilul la cel mai apropiat doctor. Dacă sângerarea nu se oprește și trece prin cârpă, nu ridicați cârpa, deoarece puteți scoate cheagul care se formează.
– Aplicați mai multe pansamente sau cârpe deasupra rănii, apoi mergeți la cel mai apropiat punct de primiri urgențe.
– În cazul în care rana este adâncă sau profundă acționați în același mod: spălați bine, acoperiți și mergeți la medic.
– Atunci când rana este superficială, este mai bine să nu o acoperiți. Aplicați antiseptic de 2-3 ori pe zi. Se spală dacă se murdărește și se lasă să se usuce.
– În cazul în care copilul are sângerări nazale, nu îi puneți capul pe spate, deoarece poate înghiți sânge și vomă. Trebui să îi țineți capul drept, apăsați nările cu degetele și batista și controlați sângerarea.
– După cinci minute, opriți apăsarea. Dacă sângerarea nu sa oprit puneți o tifon înmuiat în peroxidul de hidrogen în interiorul zonei sângerânde. Dacă nu se oprește în mai mult de cinci minute, duceți-l la medic.
Urmați în mod sistematic aceste sfaturi pentru a trata rana unui copil, astfel veți preveni riscurile și complicațiile ulterioare, iar în final veți face ca cicatricea să fie mai puțin vizibilă.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.