Densitatea de pixeli posedă trei atribute care se pot exprima digital (numeric): culoare, opacitate (transparență) și poziție în matricea în care se divide imaginea afișată pe un monitor reprezintă raportul de aspect, adică relația dintre lățime și înălțime. Cele mai multe ecrane moderne vă permit să redați un raport de aspect de 16 la 9; adică, pentru fiecare 16 pixeli lățime, există 9 pixeli înălțime. Ecranele mai vechi reprezentau un raport de aspect peisaj mai redus, de exemplu 4 la 3. Un alt factor important în percepția conținutului este densitatea pixelilor. Aceasta se referă la numărul de puncte care pot fi atrase într-un spațiu fizic. Dacă folosiți sistemul de operare Windows, în cele ce urmează, vă învățăm cum să verificați câți pixeli are un monitor.
Faceți clic dreapta oriunde pe desktop și selectați „Display settings / Setări afișaj” pentru a deschide fereastra „Display / Afișaj”.
Notați dimensiunile curente ale lățimii și înălțimii de lângă „Display Resolution / Rezoluția ecranului”. Aceste numere apar într-o formă similară cu următoarea specificație: „1920 × 1080” cu „Scale and layout / Scala și aspect)” de 100% (Recommended / Recomandat)”. Faceți clic pe „X (Close)” pentru a închide fereastra.
Faceți clic din nou pe „Start”. Tastați „Calculator” în caseta de căutare din partea de jos a meniului „Start”. Apăsați tasta „Enter” pentru a deschide aplicația „Calculator” din Microsoft Windows.
Utilizați tastatura numerică si mouse-ul pentru a introduce dimensiunile rezoluției în „Calculator”. Introduceți primul set de numere cu ajutorul celor două componente hardware.
Apăsați tasta egal („=”) pentru a afla pixelii de pe ecran. De exemplu, operațiunea de verificare a numărului total de pixeli pe ecran este următoarea: (1920) X (1080) = 2.073.600 pixeli (Full HD).
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.