Dovleceii prăjiți, sunt foarte gustoși. Acest fel de mâncare va atrage toți membrii familiei, în special bărbații. Iubitorilor de dovlecei prăjiți, vă oferim o varianta super simplă și sănătoasă de a-i găti în friteuza cu aer.
Cuprins
Rețetă de dovlecei prăjiți în friteuza cu aer
Timp de pregătire: 3 minute – Timp de gătire: 24 de minute – Timp total: 27 de minute
Una dintre cele mai bune modalități de a găti dovleceii, este pur și simplu să-i prăjiți în friteuza cu aer cald. Această tehnică de gătit fără prăjire în tigaie clasică și fără ulei, vă va permite să creați un fel de mâncare destul de sănătos, care are un conținut scăzut de calorii, dar care îndeplinește toate cerințele unei alimentații adecvate.
Pentru a găti dovlecel în friteuza cu aer, veți avea nevoie de:
- 500 g dovlecel mic, fraged și organic
- 10 g ulei de măsline
Pașii de urmat:
#1. Spălați dovlecelul și tăiați-l sub formă pai. Pentru a le găti uniform este foarte important să le tăiați la aceeași dimensiune.
#2. Ștergeți-i bine cu hârtie de bucătărie și puneți-i în friteuza cu aer
#3. Presărați peste dovlecei 1 lingură ulei de măsline extravirgin.
#4. Apoi, setați friteuza la 180°C și coaceți timp de aproximativ 12 minute. Întoarceți dovleceii și lăsați-i să se prăjească încă 12 minute.
#5. Scoateți-i din friteuză și transferați-i în vasul, în care îl veți servi.
#6. Serviți dovleceii pai cu sosul dvs. preferat.
Vă dorim poftă bună!
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.