În ultima vreme, au apărut o mulțime de informații precum că oțetul de mere ar fi bogat în vitamine și minerale care aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate. Mai mult, printre acestea există o mulțime de promisiuni că ar topi kilogramele în plus, fapt pentru care, din ce în ce mai mulți oameni încercă să profite de oțetul de mere pentru a pierde în greutate. Dar îi ajută cu adevărat pe aceștia să slăbească? Să răspundem la această întrebare în acest articol.
Cuprins
Oțet de mere, ce trebuie să știți?
Pentru început, este important să știți că oțetul de mere este produs în urma zdrobirii merelor. Bacteriile și drojdia sunt adăugate în lichid pentru a începe procesul de fermentație alcoolică, care transformă zaharurile în alcool. În a doua etapă a fermentației, alcoolul este transformat încet în oțet de către oxigen, plus o bacterie care plutește în aer, numită acetobacter. Mulți experți în sănătate holistică aproape se jură că oțetul de mere poate ajuta la slăbit. Prin urmare, unii au adoptat obiceiul consumului de oțet de cidru pentru a pierde în greutate.
Dar, oțetul de mere vă ajută cu adevărat să slăbiți?
Răspunsul este NU. Consumul de oțet de mere singur nu vă va ajuta să scăpați de kilogramele în plus, dar v-ar putea ajuta în eforturile dvs. de a slăbi, despre care se spune ar fi util în procesul de pierdere în greutate (care include o dietă sănătoasă și mai mult exerciții fizice). Totuși, înainte de începe o schimbare sănătoasă și, în cele din urmă, să pierdeți în greutate, de preferat ar fi să mergeți la un dietetician, în loc să beți oțet de mere. Nu există dovezi clare că ar avea un efect de slăbire. Este totuși adevărat că oțetul de mere poate avea unele efecte pozitive în ceea ce privește creșterea nivelului de zahăr în sânge. Și faptul că orice acid este capabil să modifice pH-ul alimentelor, ceea ce stimulează procesul de descompunere a alimentelor ingerate și viteza de absorbție. Însă cu toate acestea, majoritatea studiilor de până acum nu au fundamentat legătura dintre oțet și încetinirea absorbției carbohidraților. În plus, consumul excesiv oțet poate fi nociv. Dacă consumați un pahar de oțet de mere înainte de a mânca, cu siguranță, nu vă va opri senzația de foame, ci v-ar putea declanșa un efect nociv și iritant asupra mucoasei gastro-intestinale, care, dacă îl veți utiliza pe termen lung, puteți ajunge să aveți arsuri la stomac, reflux sau chiar ulcerații și, de asemenea, să vă compromiteți smalțul dinților.
Este oțetul de mere un element distructiv, nociv pentru organism?
Categoric NU. Însă pe de altă parte, nu este recomandat să îl beți pe post de remediu de slăbit, dar folosirea a 3 linguri de oțet pe zi vă pot da gust supelor, salatelor etc, și de asemenea, vă pot ajuta să țineți caloriile la distanță. Nu este de contestat faptul că există studii care confirmă faptul ca oțetul de mere e bun și că ajută în lupta cu greutatea fizică. Însă, nu oțetul de mere în sine vă va ajuta să slăbiți, ci combinația sa cu dieta, exercițiile fizice, odihna suficientă și multe altele.
Totuși, dacă doriți să-l încercați, beți o lingură de cel mult 2 ori pe zi și diluați-o întotdeauna cu apă. Oțetul de mere nu trebuie consumat niciodată direct de unul singur. De asemenea, pentru a beneficia din plin de numeroasele sale virtuți și beneficii ale scăderii în greutate, alegeți un oțet de mere care este etichetat crud și nefiltrat. Versiunile nefiltrate de oțet conțin proteine, enzime și bacterii sănătoase pentru organism.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.