Home Sănătate Este normal să ai o temperatură a corpului de 34,8 – 35°C?
Sănătate

Este normal să ai o temperatură a corpului de 34,8 – 35°C?

Corpul uman este ca un mic cuptor care emană tot timpul căldură. Temperatura este menținută constantă de către organism pentru a vă ține în viață. Atunci când corpul generează mai multă sau mai puțină căldură decât de obicei, încearcă să vă avertizeze că există o problemă înainte ca aceasta să devină periculoasă. În cele ce urmează, vă explicăm dacă este este normal sau nu să aveți o temperatură a corpului de 34,8 – 35°C.

Este normal ca adulții să aibă o temperatură a corpului de 34,8 – 35°C?

În cazul în care aveți o temperatură corporală de 34,8 – 35°C se consideră ca fiind scăzută și nu este normală. Acest lucru presupune că, probabil suferiți de hipotermie și trebuie să urmați recomandările necesare pentru creșterea temperaturii corpului sau să mergeți de urgență la un doctor.

Temperatura normală a corpului uman la adulți variază între 36,5 – 37,5 ° C sau un pic mai mare.

Este normal ca copii să aibă o temperatură a corpului de 34,8 – 35°C?

Temperatura de 34,8 – 35 ° C la copii poate fi, de asemenea, foarte periculoasă și ar trebui să mergeți cu el la un consult medical sau să urmați recomandările necesare pentru a-i crește temperatura corpului. Copiii ar trebui să aibă o temperatură minimă de 36 de grade celsius.

Temperatura axilară (la subraț)

De obicei, temperatura axilară sau temperatura luată la sub braț este de obicei cu 0,5 grade mai mică decât temperatura orală. O temperatură axilară (subrat) de 34,8 – 35 ° C indică în mod normal o temperatură orală de aproximativ 35-35,5 ° C, care este destul de anormală și ar trebui să mergeți la medic sau să luați măsuri pentru a crește temperatura corporală.

În unele cazuri, copii pot avea o temperatură axilară de sub 36 de grade Celsius, care poate fi clasificată ca fiind normală și este menționată ca fiind “hipotermie fiziologică”.

Temperatură orală

Atunci când temperatură orală este de 34,8 – 35°C trebuie să găsiți o metodă prin care creșteți cât mai repede temperatura corpului. Măsurarea temperaturii orale este recomandată pentru toți pacienții, cu excepția celor care sunt inconștienți, cei care suferă de confuzie mentală, convulsii, au orice afecțiune care afectează nasul, gura sau gâtul și copiii sub 6 ani.

Temperatura rectală

O temperatură rectală de 34,8 – 35 ° C este extrem de îngrijorătoare și trebuie să urmați indicațiile unui medic necesare pentru a crește temperatura corpului. Această cifră tinde să fie cu 0,5-0,7°C mai mare decât temperatura orală. Se recomandă măsurarea temperaturii rectale la copiii sub 6 ani.

Comentarii pe Facebook
3.7/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!