Home Diverse Există riscul ca menstruația să se scurgă în piscină?
Diverse

Există riscul ca menstruația să se scurgă în piscină?

Ați programat să mergeți cu familia la piscină și nu știți cum să procedați din cauza faptului că v-a venit menstruația? În cele ce urmează vă arătăm dacă este posibil ca menstruația să se scurgă în piscină, astfel încât să puteți scăpați de această dilemă.

Există riscul ca menstruația să se scurgă în piscină?

În cazul în care vă întrebați dacă “este posibil să se scurgă menstruația în piscină”, răspunsul este DA. Spre deosebire de ceea ce susțin anumiți oameni, fluxul menstrual nu se întrerupe datorită presiunii apei. În aceste condiții, fluxul de sânge se dizolvă în cele din urmă în apă.

Cu toate acesta, cantitatea de sânge este atât de mică în comparație cu volumul de apă dintr-o piscină sau din mare, astfel încât este aproape imposibil ca sângele să fie observat de dvs. sau de cei care vor înota în jurul dvs.

O alta explicație este faptul ca vasele de sânge din această regiune se pot contracta la contactul cu apa, în special atunci când apa este rece. Drept urmare, fluxul de sânge va scădea în intensitate, dar totuși va rămâne activ.

Cum să înotați în timpul menstruației?

După cum reiese din cele relatate mai sus, menstruația nu ar trebui să fie un factor de descurajare pentru a intra în apă. Cu toate acestea, este indicat să nu înotați fără absorbant, deoarece este o practică neigienice pentru celelalte persoane cu care veți împărtăși piscina.

Atunci când doriți să înotați la piscină sau la mare în perioada menstruație, cel mai indicat este să folosiți un absorbant intern sau un colector menstrual. Asigurați-vă că l-ați introdus corect, astfel încât să nu aveți probleme sau nesiguranța scurgeri sângelui în mijlocul piscinei. Și, de asemenea, nu uitați să îl schimbați din când în când. În cazul absorbantelor interne, în zile cu flux intens, este indicat să le schimbați din 4 în 4 ore.

În acest caz, absorbanții externi nu sunt indicați, deoarece se pot umfla foarte mult din cauza apei și în final se pot sfărâma.

De asemenea, în cazul în care v-a surprins menstruația fără să purtați absorbant sau nu sunteți adepta tampoanelor, puteți înota fără teama că în jurul dvs. se va forma un nor de sânge. În plus, atunci când părăsiți piscina, ar trebui să aveți la îndemână un prosop pe care să vă ștergeți.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!