Home Sănătate Importanța ionilor negativi
Sănătate

Importanța ionilor negativi

Nu le acordam atenție, dar ionii sunt peste tot în jurul nostru. Ionizarea atmosferei cu ioni are o deosebită importantă pentru sănătatea organismului uman. În mod special, ionii negativi sunt obligatorii pentru viață. De aceea, în acest articol vom vorbi care este adevărata importanța ionilor negativi pentru sănătate, dar și care este cantitatea acestora în funcție de loc.

CE SUNT IONII?

Ionii negativi sunt molecule de oxigen, care au o sarcina electrică negativa in exces. Aerul pe care îl respiră corpul uman conţine în afară de componente gazoase, lichide şi particule solide, microorganisme sau alţi compuşi moleculari, fracţiuni din acestea. Printre aceşti constituenţi un loc important îl ocupă ionii care sunt de fapt molecule sau atomi aflaţi în stare electrică diferită de starea naturală, prin existenţa unui număr diferit de electroni pe ultimul strat (înveliş) electronic. Aceasta le determină natura electrică, negativă sau pozitivă, respectiv reactivitatea chimică.

În continuare ne vom referi exclusiv la ionii oxigenului. Ionii, pozitivi (anioni) şi negativi (cationi), se găsesc în atmosfera pe care o respirăm, dar nu toţi sunt benefici. În afara lor, în atmosferă, se găsesc uneori inclusiv electroni liberi. Este important, chiar vital am putea spune, prezența ionilor negativi în aerul respirat.

CE SUNT RADICALII OXIGENULUI?

Oxigenul se găsește în compunerea aerului atmosferic sub formă pură sau compuși mai mult sau mai puţin nocivi. Acest gaz este deosebit de important pentru viaţă deoarece de intensitatea cu care se produc oxidările în cadrul proceselor metabolice, depinde timpul de viaţă al corpului viu. Cu alte cuvinte, cu cât se inspiră mai mult, cu cât existența este mai intensă, cu atât îmbătrânirea organismelor se produce mai repede. În consecinţă ar corpul uman ar trebui să respire cât mai puţin oxigen sau în orice caz nu mai mult decât ar avea nevoie pentru a supraviețuii.

Natura a creat un mediu căruia omul s-a adaptat biologic dar pe care încă nu l-a înțeles şi ne referim aici la existenţa atomilor de oxigen. Radicalii oxigenului sunt atomi sau molecule cărora le lipsesc unul sau mai mulţi electroni (de regulă 2) şi au un rol foarte important pentru viaţă. Diferenţa între un radical şi un anion (ion pozitiv), constă în reactivitatea chimică datorată structurii– atom respectiv moleculă.
Este dovedit că intervenția asupra naturii este dăunătoare speciei umane, atâta timp cât nu este înţeles pe deplin mecanismul minunii numită viaţă, indiferent de forma ei existențială, materială. Natura este afectată de acțiunile speciei umane iar Legea a I-a a termodinamicii îi anticipează cu certitudine consecinţele. Referitor la radicalii oxigenului se poate considera că Natura compensează distrugerea plămânului verde al Pământului prin modificarea compoziției atmosferei și desigur a climei.

CE SUNT IONII NEGATIVI?

Ionii negativi sunt molecule de oxigen, care au o sarcină electrică negativă în exces.

FACTORII CARE CONTRIBUIE LA FORMAREA IONILOR POZITIVI

Orașele (distructive) sunt ecosisteme acide (ionizate pozitiv), datorită aglomerări umane, și a poluanţilor casnici (rețele electrice, WI-FI, unde electrice invizibile, suspensii mirositoare sau inodore, feromoni, radicali, ioni pozitivi, pulberi, fum, etc.) dar și a surselor tehnice (precum computerul, televizorul, instalația de aer condiționat sau telefonul mobil), care fură IONII NEGATIVI, o energie vitală produsă de VIAȚĂ (Dumnezeu)…

DE CÂȚI IONI NEGATIVI ARE NEVOIE ORGANISMUL UMAN?

Corpul uman are nevoie de minim 1000 de ioni negativi pe centimetru cub pentru a se menține pe sine… Rata sănătoasă și normală de ioni negativi din aer de care omul are nevoie este de aproximativ 2000-4000 de ioni negativi pe cm3.

CANTITATEA DE IONI NEGATIVI ÎN FUNCȚIE DE LOC SAU MEDIU

Granit și marmură = 25.0000 ioni negativi/cm3
La poalele cascadelor = 50.000 ioni negativi/cm3
Între munți = 8000 ioni negativi/cm3
Pe culmea unui munte = 6000 ioni negativi/cm3
Pe malul mării = 4000 ioni negativi/cm3
În pădure = 3000 ioni negativi/cm3
În mediul rural (fără rețele Wi-fi sau fire electrice) = 1200 ioni negativi/cm3
Într-un oraș nepoluat = 300 ioni negativi/cm3
Într-un oraș poluat = 150 ioni negativi/cm3
În apartament sau casă = 25-50 ioni negativi/cm3
La birou = 20 ioni negativi/cm3
În mașină = 14 ioni negativi/cm3

EFECTELE IONILOR NEGATIVI

Efectele ionice au fost studiate si demonstrate; ioni negativi cresc procesele cortexului, activează procesele acido-reconstitutive ale ţesuturilor, cresc rezistenţa organismului la deficitul de oxigen, vitamine, răceală, la intoxicaţiile bacteriene, la praf şi determină un efect de încetinire a proceselor infecţioase.

Printre beneficiile aerului ionizat negativ asupra sănătății mai regăsim următoarele:

 • Îmbunătăţesc respiraţia printr-o activitate mai eficientă ale micilor excrescenţe ale tubului traheii. Acestea sunt componente ale mecanismului de curăţare naturală a corpului,
 • Ionii negativi curăţă atmosfera, favorizează concentrarea, confortul fizic, cuprinzând procesul de dezintoxificare naturală a corpului,
 • Cresc capacitatea pulmonară,
 • Micşorează tendinţa de răceală la influenţe termice,
 • Îmbunătăţesc sistemul imunitar,
 • Îmbunătăţesc somnul, meditaţia şi relaxarea,
 • Reduc iritabilitatea, starea depresivă şi a tensiunii,
 • Dezvoltă capacitatea de asimilare a vitaminelor B şi C,
 • Alină durerea de cap, alergia şi febra de fân,
 • Combat iritaţiile căilor respiratorii şi a nasului,
 • Reduce intensitatea atacurilor de astm,
 • Îmbunătăţesc concentrarea şi eficienţa întregului organism,
 • Combat starea de rău cauzată de un exces de serotonină – “hormonul de bună dispoziţie” (când nivelul de serotonină din sânge scade, ne simţim nervoşi, apăsaţi, slăbiţi, imposibili, etc.), fiind firul vieţii organismelor,
 • Combat iritarea gâtului, tusea bronşică, starea de greaţă,
 • Normalizează echilibrul hormonal,
 • Cresc atenţia şi productivitatea muncii.

O analiză bună pe această temă se regăsește și în cartea “Ionizarea, sănătatea, vitalitatea: Beneficiile ionilor negativi”, de Hervé Robert  (https://www.amazon.fr/…/dp/2716313822?fbclid=IwAR1WO73ugSOLL9ZgtzW98IM16M4tpGqhe-ocHE4zMMcowRzOowDCsPovoo4)

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (6 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!