Home Afaceri Rata fertilităţii și a natalității mondiale în scădere. Iată câteva date interesante!
Afaceri

Rata fertilităţii și a natalității mondiale în scădere. Iată câteva date interesante!

Urmareste-ne pe Google News

Natalitatea este frecvența nașterilor de copii vii în cadrul unei populații, exprimată prin raportul dintre numărul de nașteri dintr-un an și efectivul populației. Pentru o simplă înlocuire a generațiilor, rata fertilității totale este necesară la nivelul de 2,1 copii; valoarea medie în lume astăzi este de 2,4 și continuă să scadă.

În istoria omenirii nu a existat niciodată o perioadă în care valoarea medie mondială a natalității totale să fie atât de scăzută (2.4)

Cea mai scăzută rată națională totală astăzi este înregistrată în Taiwan (1,09), în apropiere sunt Singapore (1,13) și Coreea de Sud (1,17).

În România, în 2019 au fost doar 178.000 de nou-născuți, față de 2018 când au fost 188.755, conform statisticilor oficiale. Ceea ce face ca valoarea medie a natalității totale să fie de 1,62 copii per femeie.

Regiunile cu cea mai mare natalitate sunt marcate cu roșu
Regiunile cu cea mai mare natalitate sunt marcate cu roșu

În fiecare an, populația lumii crește cu peste 90 de milioane de oameni, iar populația de 8 miliarde va fi depășită până la sfârșitul anului 2022.

Cea mai mare creștere numerică de-a lungul secolului XXI rămâne cea din India (valoarea medie de aproximativ 20 de milioane de oameni pe an)

Pe lista primelor 30 de țări în ceea ce privește rata fertilității totale, doar două țări nu sunt din Africa.

Cea mai mare rată de fertilitate totală din ultimii zece ani în țara africană din Niger (7.6-7.1)

Este de remarcat faptul că, din cauza creșterii cu 90 de milioane de oameni, China reprezintă mai puțin de 8%, în timp ce India – 21%

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!