Home Politica Înapoi în Iran, după 40 de ani
Politica

Înapoi în Iran, după 40 de ani

Iranul este unul din cele mai importante state din Orientul Mijlociu. Ca populație, este statul cu cea mai mare populație care nu se găsește în sfera de influență americană. Cucerirea Iranului înseamnă de fapt controlul total asupra acestei regiuni. În același timp Orientul Mijlociu a fost ales ca punct declanșator al celui de-al Treilea Război Mondial dintr-un simplu motiv: este cea mai turbulentă regiune a planetei, cu state și populații de diferite confesiuni ale căror interese se ciocnesc într-un joc periculos.

Un lucru este clar: în ciuda retoricii violente, președintele Trump nu dorește un război cu Iranul sau un război mondial, așa cum este acuzat pe nedrept. Din nefericire, liderul de la Casa Albă a fost atras într-o capcană de către Deep state-ul american, care are relații cu leadership-ul iranian.

Ne dăm seama de acest lucru mai ales prin prisma comportamentului Partidului Democrat American care a sărit aproape în totalitate la gâtul lui Trump într-o încercare de a-l doborî după asasinarea generalului Soleimani. Și presa democrată ține isonul politicienilor democrați care au devenit azi iubitori ai păcii, uitând că la un moment dat zeița lor, Hillary Clinton, promisese că va ataca Iranul în cazul în care va deveni președinte al Americii.

Democrații joacă teatru când spun că Trump a făcut o greșeală ucigându-l pe generalul iranian de la care a pornit toată târâșenia.

Marea greșeală a președintelui Trump legată de uciderea generalului Soleimani a fost aceea că a făcut-o într-un mod prea gălăgios atrăgând în același timp atenția asupra sa. Dacă uciderea iranianului s-ar fi făcut într-un mod mai discret poate nu s-ar fi ajuns la situația tensionată din prezent.

Spre deosebire de mulți analiști așa-zis prestigioși care apar la televiziunile din România, vezi Doamne, ca să explice cum stă treaba în Orientul Mijlociu, nu suntem de părere că în cazul în care va fi atacată de Iran, cetățenii americani vor deveni mai uniți pentru a răspunde agresiunii și a răzbuna eventualele victime americane. Cu o societate din ce în ce mai divizată, și un mare segment dintre americani care îl urăsc pe președintele american, acesta din urmă va fi perceput ca singurul vinovat pentru un eventual război. Iar televiziuni de casă ale democraților, precum CNN, vor lucra la turație maximă pentru a-l discredita pe Trump și a diviza societatea americană. Partidul Democrat American și spălații pe creier aflați în solda sa îl urăsc pe președintele Trump mai mult decât iubesc America și fac tot posibilul să îl detroneze de la Casa Albă, pentru a instaura apoi dictatura neo-marxistă la care visează de mult timp.

Autor: Cimpoieru Ciprian

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!