Home Relații La ce vârstă sunt bărbații și femeile cele mai atractive?
Relații

La ce vârstă sunt bărbații și femeile cele mai atractive?

Urmareste-ne pe Google News

Mulți încearcă să rămână tineri, dar în multe cazuri adevărata frumusețe vine odată cu trecerea timpului. La ce vârstă sunt bărbații și femeile cele mai atractive?

În funcție de anumite considerente logice, pornim de la ideea că frumusețea fizică joacă un rol enorm în determinarea atractivității unei persoane și este dată în mare parte de eficiența fizică pe care o exprimă corpul și de fertilitate, factori care sunt amândoi legați de tinerețe.

Din punct de vedere tehnic, un bărbat sănătos este aproape fertil pe întreaga sa durată de viață. Este adevărat că, după 45 de ani, fertilitatea lui tinde să scadă, însă, există posibilitatea de a deveni tată chiar și la vârsta de 70 de ani.

Pe de altă parte, femeia se confruntă cu o problemă pe care bărbatul nu o are, și anume de ceasul biologic. După cum se știe, majoritatea femeilor sunt mai fertile între 20 și 30 de ani, în timp ce după 35 de ani asistă la o reducere drastică a posibilității de a concepe. După vârsta de 40 de ani, își pierd adesea capacitatea de a avea copii fără apela la o intervenție medicală, și chiar dacă este capabilă să conceapă în mod natural, ar avea o mare probabilitate de a da naștere unor copii cu o sănătate precară. Prin urmare, această diferență biologică este motivul pentru care femeile sunt mai selective decât bărbații. Astfel încât, opțiunile sexuale ale femeilor sunt infinit mai mari la vârsta de douăzeci de ani, dar, pe de altă parte, face ca frumusețea lor să fie mai labilă decât cea masculină.

Plecând de la premisa diferenței biologice, vom încerca să răspundem la întrebarea deja enunțată mai sus!

Care este vârsta la care bărbații sunt cei mai ATRACTIVI pentru femei?

Vârsta frumuseții maxime a unui bărbat, în schimb este mult mai variabilă, dar în medie este cuprinsă între 30 și 35 de ani ani, o vârstă în care este încă relativ tânăr, dar fizic mai dezvoltat și mai masculin.

Într-un studiu realizat de “Batres et al.” în 2015, de exemplu, imaginile bărbaților tineri de 25 de ani au fost modificate și evaluate de participanți. S-a dovedit că, făcându-le fața mai masculină, crescându-le statura la peste 1.85 cm și adăugând-le zece ani la teste, subiecții au părut mai dominanți, în consecință, percepuți cu un statut mai mare. Potrivit cercetătorilor, acest lucru ar explica de ce în lumea modei există o preferință pentru bărbații mai mari decât adolescenții. În mod similar, regizorii de filme de acțiune tind să aleagă actori, în medie, în vârstă de 35 de ani, pentru a juca rolurile principalele în filmele lor. Iar pe de altă parte, șcenariștii aleg doar femei adolescente pentru diversele lor roluri, care în medie acestea se pensionează la vârsta de 28 de ani.

Care este vârsta la care femeile sunt cele mai ATRACTIVE pentru bărbaţi?

Vârful vârstei la care femeile sunt cele mai frumoase și atractive în ochii bărbaţilor este cuprinsă între 18 și 24 de ani și deja după vârsta de 25 de ani începe un ușor declin estetic, care este evident la 30 de ani și fără milă la 35 de ani.

De exemplu, un studiu realizat de Windhaget et al.” în 2019, arată clar că femeile dezvoltă semne de îmbătrânire pe față cu dublul vitezei bărbaților. Desigur, genetica și stilul de viață (prea mult soare, alcool, fumat etc.) au un impact semnificativ și pot întârzia sau accelera îmbătrânirea.

5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!