Home Sănătate, Nou Lămâia întârzie, oprește sau grăbește menstruația?
NouSănătate

Lămâia întârzie, oprește sau grăbește menstruația?

Lămâia are proprietățile ideale pentru sănătatea organismului uman, și în plus, este bogată în flavonoide, care sunt puternice antiinflamatoare naturale. De aceea, unii afirmă că are puterea de a întârziaopri sau declanșa menstruația. Dar la urma urmei, lămâia poate face aceste lucruri? Ei bine, în acest scop, vom încerca să aflăm puțin mai jos!

Lămâia întrerupe sau întârzie menstruația: mit sau adevăr?

În trecut, se credea în multe lucruri despre care se știe că astăzi nu au sens. Un bun exemplu este vechiul obicei al femeilor de nu spăla părul în timpul menstruației, deoarece credeau că le este afectată fertilitatea. Această credință care a fost fost transmisă din generație în generație este un mit care nu are nici o bază științifică. Acesta este și cazul metodei de a utiliza lămâia pentru a întrerupe sau întârzia menstruația care afirmă contrariul, nu există date științifice, testate și dovedite care să dovedească și să coreleze proprietățile lămâii cu întreruperea menstruației. Cu toate acestea, aceeași vitamina C care eliberează estrogen poate interfera în sens invers în organism. Este întotdeauna important să subliniem că fiecare femeie are un organism diferit și că, în acest fel, este imposibil să spunem 100% cu certitudine că ceea ce funcționează la una, funcționează și la cealaltă. Dar nu trebuie să fiți descurajate, puteți să verificați și singure dacă acest obicei funcționează în cazul dvs.

De ce se spune că lămâia „oprește” menstruația?

O ipoteză acceptată care spune că lămâia „oprește” menstruația, este datorată concentrației sale ridicate de acid ascorbic, faimoasa vitamină C, care determină contractarea vaselor de sânge, astfel încât menstruația poată fi întârziată sau „întreruptă” atunci când trebuie să vină. Prin urmare, vitamina C este unul dintre cei mai mari aliați ai femeilor atunci când vine vorba de ciclul menstrual. Cei drept, datorită acțiunii sale directe cu hormoni, poate ajuta la controlul sindromului premenstrual și la reglarea ciclului, combătând chiar și acel stres enervant din primele zile ale menstruației. Și pentru a vă bucura de toate aceste beneficii, nu este nevoie să vă axați doar pe lămâie, puteți folosi de asemenea și alte alimente precum portocala, pătrunjelul, mandarina, guava, mango etc.

Lămâia grăbește sau ajută menstruația să vină mai repede?

Există un obicei vechi în cultura populară că acest lucru este adevărat; unele persoane spun că lămâia cu sare face ca menstruația să vină mai repede, altele cred deja în puterea ceaiului sau a sucului de fructe. În realitate, acest lucru este parțial adevărat. Deși nu există dovezi științifice că sucul de lămâie declanșează menstruația, vitamina C prezentă în fruct poate ajuta la producerea de estrogen, celebrul hormon feminin. Deoarece eliberarea de estrogen favorizează desprinderea și contracția uterului, este posibil ca acest citric să o poată grăbi câtuși de puțin – dar nu este ceva garantat.

Ce trebuie făcut pentru a întârzia sau grăbi menstruația în siguranță?

Când vine vorba de menstruație, nu trebuie să faceți nimic fără recomandarea ginecologului dumneavoastră. Fără îndoială, una dintre cele mai sigure metode de a controla ciclul menstrual este în sine metoda hormonală, prin contraceptive (pilule, injectabile, plasturi etc.).

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!